Limba română, întrebare adresată de highschoolstudent16, 8 ani în urmă

DAU COROANA

cautati originile teatrului: grecia antica-tragedia si comedia ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonieparlog
1

Răspuns:

Explicație:

Teatrul a fost creat de greci în secolul V î.Hr. S-

a născut din serbările organizate în cinstea zeului Dionis,zeul viței-de-vie, al vinului și al veseliei.

În timp s- au amenajat locuri speciale pentru reprezentațiile teatrale (amfiteatre) și s -au scris texte speciale interpretate de actori

și cor. Autorii greci au scris tragedii și comedii.

Cei mai de seamă autori de tragedii au fost  Eschil , Sofocle  și  Euripide ,iar cel mai

important autor de comedii a fost  Aristofan . In Grecia Antica,numai baietii si barbatii erau actori.Ei purtau masti pentru ca publicul sa stie ce rol joaca-de barbat sau de femeia,de intelept sau de nebun.Teatrele grecesti erau imense,cu pana la 17.000 de locuri.

Sophocles a fost recunoscut drept cel mai bun tragedian de 24 de ori. Creat de el imagini artistice - regele Oedip, Antigone, Elektra - sunt profund umane. Conflict de tragedii Sofocle - într-o confruntare dramatică între om și soarta inevitabilă, destinul 2. Creativitate cel mai tânăr dintre cei trei dramaturgi celebri - Euripide - diferea un interes deosebit în personalitatea umană, individualitatea ei, înclinațiile și impulsurile sale, bucurie și suferință. imaginile create de ei, mai ales pentru femei (Medea, Phaedra), disting prin profunzimea caracteristicilor psihologice 3. În același timp, și alți dramaturgi le-a scris, cu toate acestea, munca lor nu se coboară la noi.

Perioada de glorie a comediei antice asociate cu activitatea de Aristofan ( „Cavalerie“, „Wasp“, „nori“, „broasca“, „Pace“, „Lysistrata“ și alte comedie) 4. Subiectele comedii Aristofan sunt luate din viața politică contemporană din Atena. Comedia mansardă, spre deosebire de tragedia clasică, construită pe materialul mitologic legendar, purta o încărcătură de satiră caustică și o claritate politică reală.


antonieparlog: coroana
antonieparlog: pls
antonieparlog: repede
Alte întrebări interesante