Limba română, întrebare adresată de gmisjs, 8 ani în urmă

dau coroana cine mă ajută​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamanolache2020
0

Răspuns:

cobora ,lucie ,infinita


gmisjs: 2. Explică utilizarea cratimei din structura ce-mi (zgândărea). 3. Construiește un enunț în care să folosești o locuință / expresie care să conțină verbul a pleca. 4. Încercuiește cuvântul corect. A. Dintre cuvinte cuvinte, arhaismul este copil / hodina / comvor- birea. b. Substantivul capul are, în ultimul paragraf, sens denotativ / sens Conotativ. B. Intelegerea și interpretarea textului epic 5. Menționează două moduri de expunere prezente în text.
gmisjs: 6. Transcrie două cuvinte din câmpul semantic al zvonurilor. 7. Ilustrează, cu exemplu din text, o caracteristică a genului epic. 8. Completează spațiile libere. A. Perspectiva narativă prezentă în fragmentul dat este b. Curiozitatea personajului-narator cu privire la Pașadia este c. Unul dintre motivele literare ale fragmentului dat este d. Valoarea expresivă a verbelor la imperfect, prezente în text, este
gmisjs: 9. Selectează din text câte o structură corespunzătoare următoarelor mijloace artistice: a. imagine vizuală: b. inversiune :. c. imagine auditivă: d. epitet: 10. Menționează o modalitate de caracterizare a lui Pașadia, exem- plificând-o cu o secvență semnificativă din text: 11. Comentează, în 20-30 de cuvânt, următoarea secvență: Între aceste lucruri se face în capul meu o legătură la care nu mă puteam gåndi fără să nu mă cutremur.
gmisjs: acestea sunt întrebările
Alte întrebări interesante