Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

dau coroana

Citește cu atenție sursa și determină 3 cauze ale reformei religioase: „Reforma a fost, în esență, un fenomen religios care a pornit din dorința de a reforma Biserica Romano-Catolică. Imaginea Bisericii este influențată negativ de decăderea morală a clerului înalt, care trăiește în lux, se implică în numeroase intrigi politice sau războaie, tezaurizează averi din ce în ce mai însemnate, majoritatea obținute prin corupție și trafic de influență. Se practica vânzarea și cumpărarea funcțiilor bisericești, traficul de influență, nepotismul, comerțul cu indulgențe ș.a. În Germania, spre exemplu, Biserica a ajuns să dețină aproximativ o treime din suprafața arabilă. Luxul Bisericii și al personalului clerical era într-un vădit contrast cu simplitatea și sărăcia țăranilor sau orășenilor de rând, care considerau firească simplificarea ceremonialului bisericesc și își doreau o Biserică mai apropiată de popor, mai puțin coruptă și mai puțin somptuoasă.”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OffBibi
4

Explicație:

  1. Se practica vânzarea și cumpărarea funcțiilor bisericești, traficul de influență, nepotismul, comerțul cu indulgențe ș.a. În Germania, spre exemplu, Biserica a ajuns să dețină aproximativ o treime din suprafața arabilă
  2. Imaginea Bisericii este influențată negativ de decăderea morală a clerului înalt, care trăiește în lux, se implică în numeroase intrigi politice sau războaie, tezaurizează averi din ce în ce mai însemnate, majoritatea obținute prin corupție și trafic de influență.
  3. Reforma a fost, în esență, un fenomen religios care a pornit din dorința de a reforma Biserica Romano-Catolică.
Alte întrebări interesante