Limba română, întrebare adresată de popadelia961, 9 ani în urmă

Dau coroana !!!!!Citește cu atenție textul de mai jos. Transforma textul dat intr-un dialog 5-10 replici


Văzând fetele de împărat pe tatăl său tot supărat se luaseră și ele de gânduri și nu știau ce voie să-i facă casă-l mai înveselească. Dacă vazura și vazura că nimic nu îi este pe plac fata cea mare își lua inima în dinți și îl întrebă într o zi la masă ca de ce este supărat l-au ranit ele cu ceva sau supușii lui sunt răi și artagosi. Aflare de la tatăl lor marele necaz ce il macină. Fiind bătrân nu mai poate să învârtă paloșul de să se cutremure vrăjmașul și din această cauză sa supus celui mai mare și mai tare împărat de pe fața pământului. Însă la dânsul era obiceiul ca toți supușii împărăției să îi trimită câte un fiu să-i slujeasca 10 ani și el le are doar pe ele

Repede vă rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oanaoana935
23
Văzând fetele de împărat pe tatăl său tot supărat se luaseră și ele de gânduri și nu știau ce voie să-i facă casă-l mai înveselească.Dacă vazura și vazura că nimic nu îi este pe plac fata cea mare își lua inima în dinți și îl întrebă:
-Tata, dece esti suparat? Ti-am facut noi ceva sau supusii ta?
- Nu fata mea, fiind batran nu mai pot sa invart palosul de sa se cutremure vrajmasul si din cauza asta trebuie sa ma supun celui mai mare si mai tare imparat de pe fata pamantului.Si vezi tu fata mea trebuie sa trimit un fecior la el sa lucreze 10 ani dar eu va am doar pe voi.
Alte întrebări interesante