Limba română, întrebare adresată de gogosica18, 9 ani în urmă

DAU COROANA!! daca ma ajutati si pe mine cu o compunere de 2-3 pagini cu titlu la sanius.
va rog din suflet repede!!!
astept raspunsuri! 


gogosica18: va rog nu renuntati la rasounsuri!
gogosica18: raspunsuri, scuze

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Costiconstantin
2
Fulgii de nea intr-o hora se rotesc in atmosfera si cad din cer, unii dintre ei se abat pe la geamul meu si ma imbie sa intru in joc cu ei. Eu, fericita in gandul meu " urra,in sfarsit a venit iarna si pe ulita mea". Pana departe, dincolo de vai si lunci si de codrii cei adanci, se vedeau mii si mii de fulgi care se lasau purtati in bataia vantului.Trecu o zi si totul  era alb ca intr-un basm, peste tot haina cea alba cu pietre scumpe dadea universului un alt inteles. In sinea mea, intelesul era ca trebuie sa profit de vreme si sa ies la sanius :). Eu imi pregatesc sania si ies pe ulita unde se aflau si alti vecini. Cand il zaresc pe colegul meu de clasa, merg la el si ii spun:
         -Salut, ce faci Ion! Ce vreme frumoasa, ma bucur ca ai venit la sanius, asa putem sa ne jucam impreuna.
         -Buna, ai dreptate, dar hai sa nu mai pierdem timpul pentru ca ai mei imi permit sa stau doar o ora.
Ion si cu mine am mers intrand in joc cu ceilalti copii  si ne-am dat cu sania, cand deodata, am vazut o trasura trasa de 2 cai frumosi. Noi ne-am legat de aceea trasura care ne-a tras ca pe niste zmei, totul era de poveste si sentimentul de entuziasm as fi vrut sa nu se mai termine. Dupa un timp am observat ca trasura a iesit din sat iar noi oricat de mult strigam sa opreasca nu ne ascultau.(povestea continua)

gogosica18: ms
Costiconstantin: cu palacere
gogosica18: npk
Răspuns de Pepty
6
Afara ninge.Fulgii se joaca prin vazduh uimind copiii care abia asteapta sa mearga la sanius.
Peste dealuri si povarnisuri s-a asternut plapuma de nea iar copacii si-au imbracat straiele de iarna pentru cateva luni,pana ce va poposi primavara,alungand acest anotimp geros.
Dar pentru copii,distractia a inceput.Zeci de copii din sat se pregatesc cu bucurie si,pornesc intr-o veselie toti.Care mai de care cand aluneca cu saniuta pe derdelus rade si se tavaleste prin zapada,parca ar fi intr-un vis.Magia continua in seara aceea cand colindatorii vin sa ne incante pe toti.Chiar si noi,mergem la colindat,caci sarbatorile de iarna sunt minunate!
A doua zi,dupa seara in care vin mici si mari sa ne ureze un an nou fericit si frumos,copii observa ca afara,deja omatul era numai bun de facut oameni de zapada.Se ghemuiau,alergau,construiau ziduri,se jucau,cand te uiti la ei parca ti se face drag de micii copilasi incantati ca-si pot petrece timpul zambind.
In acest peisaj,ca- povesti,omusorii se urca pe sanie,vreo 3-4 pe saniuta si  incep sa zboara cu totii,unul il intrece pe altul,intrecerea e in toi.Cand ajung jos,se-mbrancesc,fac glume hazlii si incepe bataia cu bulgarii pregatiti de baba iarna.Numai ea face aceste minuni.Cand hainele incep sa li se ingreuneze de la atata ninsoare,nici macar unul nu se gandeste sa plece,caci ar sta toata ziulica pe campurile ce stau privind si ei in jur.
Iarna va pleca peste ceva timp,dar din nou se va intoarce sa le faca copiilor partie,sa-nceapa din nou ce-a fost...la sanius.
Sper sa iti placa!Este facuta de mine si am lucrat ceva timp!!




Pepty: Iti place?
gogosica18: da
gogosica18: e fromoasa
Pepty: Multumesc!!!!
gogosica18: cpl
Alte întrebări interesante