Limba română, întrebare adresată de popescuiulia700, 9 ani în urmă

DAU COROANA !!! 
Despre ce este vorba in „Sarea in bucate ?„

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dulcikatha
7
  In ,,Sarea in bucate'' este vorba despre un imparat care avea trei fete. Intr-o zi s-a dus la ele și le-a întrebat pe fiecare cum îl iubesc. Prima i-a zis ca-l iubește ca mierea, a doua i-a zis ca-l iubește ca zaharul, iar a treia i-a zis ca-l iubește ca sarea în bucate. Când a auzit împăratul ce spusese mezina, a izgonit-o de-a acasă. Aceasta urma sa se căsătorească cu un print și la nunta la chemat și pe împărat. Mireasa s-a ocupat de mâncarea împăratului, in loc de sare punându-i miere și zahar. Când împăratul a gustat a întrebat de ce mâncarea lui are un asemenea gust si a celorlalți este mai buna. Cei de la bucătărie i-au spus ca mâncarea lui a fost făcută de mireasa. Acesta a chemat-o pe mireasa și i-a pus aceiași întrebare. Mireasa i-a spus dacă mai tine minte când le-a întrebat pe fetele lui cum îl iubește fiecare și de ce a izgonit-o pe fata lui de acasă. Împăratul și-a dat seama ca mireasa era fata lui și aceasta i-a spus ca în loc sa-i pună sare în bucate, i-a pus miere și zahar.
Răspuns de Utilizator anonim
1
În povestea Sarea în bucate este vorba despre dragostea pe care fiecare fiică o poartă tatălui împărat.
Împăratul, mai puţin judecat, nu înţelege exprimarea fiicei mici care îi spune că-l iubeşte ca ,, sarea în bucate" şi-o alungă de acasă.
Ca-n orice poveste, după lungi încercări şi probe ce şlefuiesc un om, formându-l, binele iese la lumină.
 Împăratul îşi recunoaşte vina. Invitat chiar la nunta fiicel alungate, nerecunos-când-o, bucatele lui sunt dulci ca mierea şi zahărul, surorile exprimându-şi comparativ dragostea cu acestea, astfel află valoarea cuvintelor mezinei: ,, ...te iubesc ca sarea în bucate!", mâncarea nefiind gustoasă, ci doar aspectuoasă.
Toţi se îmbrăţişează fericiţi, împăratul îşi cere iertare, iar pacea dragostea şi armonia s-au coborât ca-n duh de poveste, invitând pe fiecare să ia aminte la cuvânt şi faptă.

Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante