Limba română, întrebare adresată de DenisaO9, 8 ani în urmă

Dau coroana ..Este la limba și literatura română. Am nevoie de ajutor vă rog .am nevoie astăzi de rezolvare.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de chirilovecaterina9
1

Unele dintre cele mai frumoase cupluri din istorie și literatură au devenit parte a culturii populare. Este uimitoare forța de fascinație pe care o au unele cupluri din istorie și literatură, iar acest lucru se întâmplă, probabil, pentru că apelează tocmai la un sentiment atât de puternic precum iubirea.

1. Romeo și Julieta

De cele mai multe ori, tragedia este condiția sine qua non a iubirilor mari… Un alt cuplu celebru care dăinuie peste epoci și trenduri este cel al nefericiților Romeo și Julieta. Ei practic definesc iubirea, iar William Shakespeare le-a definit caracterele. Povestea este despre doi tineri îndrăgostiți, a căror apartenență familială reprezintă o piedică în calea împlinirii sufletești. Se îndrăgostesc la prima vedere, dar cele două familii extrem de bogate (din care făceau parte) erau rivale de zeci de ani. Pentru membrii acestor familii, iubirea lui Romeo și a Julietei era categoric imposibilă. Pentru că nu mai suportau chinul despărțirii, cei doi își iau viața


DenisaO9: știu că poate și tu și teme de făcut dar mai am nevoie doar de un cuplu
chirilovecaterina9: Deși la început prințul Albert nu era popular în anumite cercuri pentru că era german, a ajuns să fie admirat pentru cinstea, hărnicia și devotamentul față de familia sa. Cuplul a avut nouă copii. Victoria și-a iubit foarte mult soțul. Când Albert a murit, în 1861, Victoria a fost devastată. Nu a apărut în public timp de trei ani. Retragerea ei extinsă a generat critici publice considerabile.
DenisaO9: asta este tot sau încă mai scri?
chirilovecaterina9: Cu toate acestea, sub influența premierului Benjamin Disraeli, Victoria a reluat viața publică, deschizând Parlamentul în 1866. Dar Victoria nu a încetat niciodată să-și jelească prințul iubit, purtând negru până la moartea ei, în 1901. În timpul domniei sale, cea mai lungă din istoria engleză, Marea Britanie a devenit o putere mondială în care „soarele nu a apus niciodată”.
chirilovecaterina9: asta este
chirilovecaterina9: incepe de sus de la ,,deși la inceput" pana la ,,niciodată,,
DenisaO9: mulțumesc din suflet
chirilovecaterina9: de fapt incepe de la ,,aceasta ,,
chirilovecaterina9: Cu plăcere!
DenisaO9: bine mulțumesc
Alte întrebări interesante