Limba română, întrebare adresată de MoiseTiberiuAndrei, 8 ani în urmă

DAU COROANA! exercitiul 1 exerseaza​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xscape
2

Răspuns:

În urma cu 3 ani, eu si verișoara mea, Alexandra, am mers la bunicii mei. Într-una din seri, eu si aceasta am decis să facem o plimbare. Am mers pe câmpul din spatele casei de cărămidă. Dupa ce câmpul se termina, urma o pădure. Am mers drept înainte până am văzut un turn de la depărtare. Am strigat o pe Alexandra in timp ce alergam si ii aratam către turn. Curioase, am decis să mergem acolo. Alergând, alergând am dat de turn care, de fapt, era un castel părăsit. Părea foarte vechi asa ca am decis să exploram pentru a vedea cum era inainte ca noi sa ne naștem.

Erau multe camere, 5 etaje si obiecte prăfuite. Scările erau de un gri inchis si, în unele parti, erau găuri de diferite dimensiuni. Urcând, am ajuns la ultimul etaj. Peisajul era unul superb. Pădurea se vedea de un verde aprins, iar câmpul era tot galben. Puteam vedea si casa bunicilor de acolo.

Erau câteva trepte si spre acoperis însă nu păreau stabile asa ca nu am urcat. Am stat acolo ceva timp, jos, privind cerul până ce aud deodată cum ma striga Alexandra. Am coborât fiindca ea rămăsese la parterul castelului. Cand ajung, o vad pe Alexandra într-un colț speriata. Imi spunea ca din a patra camera se auzea un zgomot. Fiind mai mare decât verișoara mea, am luat-o de mana si am mers sa verific ce este in acea camera. Era o masă de lemn, maro si prafuita, cu găuri în ea. Sub ea, era un fel de pătură din catifea vișinie. Dintr o data o aud pe Alexandra cum tipa arătând spre pătură. Ceva se misca acolo. Am luat un bat de pe jos si am ridicat încet pătură pentru a vedea ce este sub ea. Era o mica pisica portocalie. Instant, Alexandra a alergat spre mine si mi a luat pisica din brate fericita. Am luat o de mana si am urcat inapoi la ultimul etaj pentru a mai sta si admira peisajul de vară. Timpul trecu si seara se lasa. Parca soarele era o bila de foc ce facea cerul de un rosu aprins. Am decis să plecăm luând si pisica cu noi pe care inca o avem.

Explicație:

Sper ca am fost de folos:))))


MoiseTiberiuAndrei: Multumesc!
MoiseTiberiuAndrei: o sa-ti dau coroana cand imi apare optiunea
xscape: E ok, nu e obligatoriu sa imi dai :))
Alte întrebări interesante