Limba română, întrebare adresată de ianosvanesa511, 8 ani în urmă

Dau coroana identifica tema Fragmentului transcriind un cuvânt sau o expresie care te-a ajutat sa o descoperi

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silvia200168
1

Tema

Romanul abordează teme de o îndrăzneală remarcabilă, precum condiția și natura umană.

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema și viziunea despre lume reflectate în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul romanului „Împăratul muștelor”, temele pot varia, însă toate se află în strânsă legătură cu chestiunea naturii umane și degradarea acesteia în condiții vitrege.

În vreme de război, un avion britanic ce transporta un grup de copii se prăbușește pe o insulă pustie, în Oceanul Pacific. Pilotul moare în urma impactului, însă mulți dintre copiii pasageri supraviețuiesc, trezindu-se brusc liberi pe insula nelocuită, lipsiți de supravegherea adulților.

Întreaga acțiune are loc pe insulă. Cititorul se familiarizează apoi cu două dintre personaje: Ralph și Piggy. În vreme ce Ralph este arătos, încrezător

Caracterizarea personajului dacă ai nevoie:

În romanul de față, personajele sunt numeroase, de diverse tipologii, dar bine individualizate. Ele sunt angrenate în conflicte puternice, iar structura narativă realistă profilează o imagine consistentă și profundă a vieții. Printre personajele romanului se disting în special Ralph și Jack.

Jack Merridew reprezintă tipologia personajului negativ, a cărui răutate influențează natura multora dintre copiii ce formează comunitatea de pe insulă. În căutare de soluții cât mai eficiente pentru a supraviețui

sper ca te.am ajutat !


ianosvanesa511: Mulțumesc!
silvia200168: cu drag❤
Alte întrebări interesante