Biologie, întrebare adresată de EvaZoicaș, 8 ani în urmă

DAU COROANA!!!
In ce loc e preluat O2 din alveola in sange, pe unde se cedeaza O2 la celula, prin ce loc e preluat CO2 din celula in sange si pe unde este elimimat el din sange in alveola? Ma refer la capat arterial sau venos si al caror artere/vene?


azealiaadina: nimeni nu o sa-ti raspunda la asta pentru 5 puncte amarate
EvaZoicaș: Cred ca daca cineva o sa stie sa respunda o s-o faca, nu pentru puncte. Punctele ar trebui sa nu conteze: pana la urma scopul aplicatiei este sa lamureasca elevilor nelamuririle. Punctele ar trebui sa fie irelevante. Daca nu o sa primesc raspuns la intrebare, nu o sa-l primesc pentru ca utilizatorii nu il stiu. Si tu esti unul dintre ei: intrebarea asta de fapt are un raspuns format din maximum 16 cuvinte.
azealiaadina: btw, nu e vorba despre un anumit loc, nu ai cum sa localizezi fenomenul membranei Hamburger. In hematii se petrec niste reactii, right?
azealiaadina: Scopul aplicatiei este da lamureaza nelamuririle elevilor insa sa nu uitam, ca si utilizator.. ca sa poti pune o intrebare ai nevoie de puncte si punctele se fac atunci cand raspunzi :)
azealiaadina: sa lamureasca*
azealiaadina: De ce nu raspunde niciun utilizator de elita ca sa zic asa la intrebari de 5 puncte sau ma rog 8? Pe bune ma.. nu e ca si cum ai face o inmultire. Vreti niste raspunsuri ok, dar oferiti 50 de bani (ca sa fac o comparatie cu punctele) pe ele :) trist..
EvaZoicaș: Eu nu vad brainly ca pe o platforma in care oamenii raspund la intrebari pentru puncte (asta e trist). Ai spus ca vreau raspunsuri ok pentru 50 de bani. Eu as da raspunsuri cat de bune pot pe gratis: raspunsurile utilizatorilor sunt mai degraba "acte de voluntariat" decat niste "servicii platite".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ella2059
0
Membrana alveola capilara si mitocondrie

azealiaadina: hematie nu mitocondrie
azealiaadina: hematiile ajung in zonei membranei alveolo-capilare (membrana respiratorie), preiau oxigenul, se leaga de fier si il predau celulelor si asta se numeste fenomenul de membrana Hamburger
Alte întrebări interesante