Istorie, întrebare adresată de nobody2871, 8 ani în urmă

Dau coroană
Intrebari: 1. Ce este crestinismul? 2. Cum era organizata biserica in evul mediu. 3. Care au fost cauzele marei schisme? 4. Cine erau ereticii? Cum lupta biserica impotriva lor?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dumidaniel
1

Răspuns:

1. Creștinismul este una din cele trei religii monoteiste contemporane, alături de iudaism și islam. Considerând împreună catolicii, protestanții și ortodocșii sub eticheta globală de „creștini”, religia acestora este, actualmente, cea mai importantă din punct de vedere numeric, cu un număr de 2,4 miliarde de adepți.

3. Marea Schismă din 1054 este un eveniment ce a împărțit creștinismul în două mari ramuri, vestică (catolică) și estică (ortodoxă). Anul în care s-a petrecut este 1054, deși tensiunile datau de multă vreme între creștinătatea latină și cea greacă. Principalele cauze rezidă în disputele asupra autorității papale și inserării clauzei Filioque în Crezul de la Niceea, deși au existat și cauze minore, cum ar fi disputele legate de jurisdicția asupra anumitor regiuni, sau de alte practici liturgice.

4. Un eretic este o persoană care, în calitate de creştin, creează controverse, disensiuni doctrinare şi dezbinări cu privire la credinţa Bisericii Ortodoxe.

Sorry, atât știu.

Alte întrebări interesante