Limba română, întrebare adresată de DenisaO9, 8 ani în urmă

Dau coroana .Ma puteti ajuta?trebuie sa faceți un text în care sa alegeti un obiect din camera voastră care povesteste ce faci tu întro zi obișnuită.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alx200567
5

Răspuns:

Din perspectiva unei cărți de povești

Explicație:

Bună, eu sunt Cartea de povesti preferată a Mariei. Îi place să citească din povestile mele în fiecare seară.

În aceasta seara, si-a urmat obiceiul și a citit una din lecturile ei preferate, chiar dacă era foarte obosită. Furând-o somnul, m-a închis si m-a asezat pe noptiera de lângă pat, însă am căzut sub pat. Dimineața urmatoare, nu si-a amintit de mine, s-a pregătit pentru școală și a plecat impreuna cu sora ei.

Ajungând de la școală, a venit in camera ei si si-a adus aminte ca, cu o seara in urma, ma asezase pe noptiera, insa acum nu ma mai gasea. A chemat-o pe sora ei sa o ajute sa ma gaseasca, însă în zadar. Au venit si parintii Mariei, cei care m-au cumparat in urma cu cateva luni pentru a fi cadoul ei de Crăciun. M-au căutat prin toată casa însă nici unul din ei nu s-a gândit să mă caute sub pat. Maria era foarte supărată.

După câteva zile, sora Mariei a aruncat din greșeală cu o minge sub pat. Vrând sa o scoată, a dat de mine, si plina de bucurie a anuntat-o pe sora ei: ,,Am gasit-o!"

Iar de atunci, eu si Maria suntem nedespărțite.

Sper ca te am ajutat!

Răspuns de Gabrielabuburuza
3

Răspuns:

Eu sunt Jurnalul Denisei , și vreau să povestesc ce face ea într-o zi obișnuită.

Se trezește ,se spală pe față , mănâncă se duce la școală , de la școală se duce la antrenamentul de volei . Când se întoarce acasă , scrie tot ce a făcut într-o zi pe foile mele albe.... Seara când se pune în fața televizorului își amintește că are teme , dar ea nu este că alți copii, când își amintește de teme le face imediat.. Apoi după ce le termină , scrie tot ce are pe suflet și eu jurnalul ei o ascult cu mare bucurie.. In fiecare zi își aduce aminte de mine dar dimineața asta a uitat complet de mine, s-a trezit și a făcut tot ce făcea în fiecare dimineață , dar când și-a luat cartea de română m-a aruncat din greșeală în în coșul de gunoi..... După antrenament m-a găsit acolo în cos înghemuit și murdar , dar ea atât de inimoasă m-a luat și m-astrâns în brațe .

De atunci ea mă ia în fiecare zi cu ea oriunde se duce , o ador!

Explicație:

Sper că te-am ajutat!


Gabrielabuburuza: Bine Eu și jurnalul meu poți scrie ca titlu
Gabrielabuburuza: deci nu mai trebuie rezumat?
Alte întrebări interesante