Limba română, întrebare adresată de laurasiadiamano, 9 ani în urmă

Dau coroană
O compunere despre fumat
Va rog
Urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de patan2004
4

Nicotina  este cea care da dependenta: fumatorii se pot lasa cu greu de fumat. Tot nicotina este cea care determina imbolnavirea arterelor. Este vorba de aparitia anevrismului disecant de aorta, ce insemna afectarea grava a peretelui celui mai mare vas de sange rezultand dezlipirea straturilor peretelui vascular, cu posibila rupere si moarte. Si mai important si foarte frecvent este ingustarea arterelor cauzata de fumat, care incet-incet conduce spre dureri in membrele inferioare, aparitia gangrenelor necesitand amputatia piciorului. De fapt amputatia membrului inferior, de obicei din coapsa. Apoi al celuilalt picior.

Prin ingustarea arterelor coronare, care deservesc si hranesc inima, rezulta dureri de inima si infarct de inima. Inima este un organ vital, nobil. N-o transformati intr-o scrumiera !

Cealalta categorie de boala produsa de fumat este cancerul, in primul rand al organelor care vin in contact direct cu fumul: cancer de plamani, de laringe, de buze. Substantele cancerigene din tigarete contribuie la aparitia si altor cancere, de ex. gastric, uterin, de prostata, de vezica urinara, etc. De fapt, cancerul se dezvolta din celule canceroase, la care, sub influenta substantelelor cancerigene “s-a stricat” si treptat distrug intregul trup. Daca vreti intr-adevar sa va lasati de fumat, trebuie sa aveti vointa, autotstapanire si sa fiti hotarat. Vreti sa aratati ca Dvs. sunteti seful si nu invers, nu vreti sa fiti sclavul fumatului. Reducerea numarului  tigarilor fumate este demn de felicitat, dar asa de obicei nu se ajunge la izbanda.

Răspuns de damidamaris
1
Fumatul ataca plamani si poti sa faci cancer pulmonar . Fata face riduri , bu zele se invinetesc si dejetele se ingalbenesc.
Alte întrebări interesante