Limba română, întrebare adresată de antilord12, 9 ani în urmă

Dau coroană pentru cel mai bun răspuns Alcătuiți un text de 5-10 enunțuri avînd ca temă,,Limba română cartea noastră de vizită''


antilord12: TFG-1044 Primul text să nu îl scriți

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Limba romana este cartea noastra de vizita .Chiar daca este vorbita in mai multe dialecte in functie de zonele tarii aceasta trebuie rostita si scrisa corect din punct de vedere gramatical.Tara noastra a dat lumii scriitori de seama ,atat in proza cat si poezie care a dus faima faima neamului romanesc  peste hotare.
Chiar daca are o gramatica grea, limba romana este melodioasa la rostire.De aceea este mai greu de invatat de catre straini .Totusi ea ne reprezinta ca natie si suntem mandrii de acest lucru.Cum spunea un mare poet "limba noastra-i o comoara ,un sirag de pietre rare".

leumitica: El nu copie
leumitica: Are minte
Utilizator anonim: toti aveti mame profesor :))))
Răspuns de ste
3
Vorbim despre limba materna. Invatam de mici limbajul , care este al doilea 
sistem de semnalizare , in limba romana. Denumim obiecte, lucruri, incercam 
sa ne identificam sentimentele in limba roamana. Interactionam cu cei din jurul nostru intr-o limba care este "o insula de latinitate"in aceasta zona geografica.
Ar trebui sa ne dam seama de faptul ca datoram respect limbii romane,iar 
respectul incepe prin a invata sa utilizam in mod corect cuvintele, sa fim atenti la modul de exprimare ,sa citim cat mai multa literatura in limba materna .
Cunoasterea limbii romane ne ajuta si la invatarea limbilor straine, deoarece utilizarea corecta a limbii materne este conditia invatarii corecte a unei limbi
straine. Nu trebuie sa uitam faptul ca, inainte de a rosti cuvinte, fraze in limba romana ,adica inainte de a fi vocali , folosim limbajul interior - tot in limba romana.
Limba romana ne reprezinta ca identitate nationala, limba romana este cartea noastra de vizita.

antilord12: mulțumesc mult dar textul de mai sus ma impresionat mai tare
Alte întrebări interesante