Fizică, întrebare adresată de EvaZoicaș, 9 ani în urmă

Dau coroana pentru cel mai explicit raspuns la o intrebare foarte simpla: explicati de ce oamenii, indiferent de unde se afla pe Pamant, merg drept. Adica de ce oamenii de la Polul Sud (daca ar fi oameni la Polul Sud) nu stau cu capul in jos, iar noi putin inclinati? Intrebarea asta am auzit-o azi in timp ce asteptam autobuzul si a fost pusa de o fetita care parea sa aiba maxim 7 ani, mamei sale. Gandindu-ma la asta, mi-am dat seama ca, de fapt, chiar daca cunosc principiile fizici si ale fortei gravitationale, nu stiu sa raspund multumitor la intrebare.


legislatie: Oamenii stau la Polul Sud in aceeasi pozitie ca si la Polul Nord sau la Ecuator. Ei au "jos" picioarele si "sus" capul. Confuzia pleaca de la termenii "jos" si "sus". "jos" reprezinta directia in care cad corpurile, adica sensul gravitatiei, iar "sus" este opusul sau, va fi evident ca toti stam la fel, cu picioarele "jos", spre centrul Pamantului si fiecare avem un punct de referinta spre pamant, punct pe care il numim "jos", dar e diferit de al celorlalti
stassahul: Cum dupa mine, in orice punct al pamintului omul sta cu capul spre cer, iar cu picioarele spre centrul pamintului. Daca te vei uita cu telescopul de pe luna spre pamint nu cred ca vei vedea la sud oameni cu capul spre centru, iar la nord cu picioarele spre cer. Deja unde este sus si unde e jos decizi tu dupa locul unde te aflii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Zaphkiel
0
pentru ca suntem atrasi de forta gravitationala in jos spre centrul pamantului

EvaZoicaș: Stiu asta, dar tot nu ma lamureste. Un om care se afla la Polul Sud este atras oricum de gravitatie ca doar sta pe Pamant. Teorietic nu conteaza pozitia in care se afla acolo, oricum e atras de gravitatie.
Zaphkiel: unor lucruri nu le trebuie un raspuns
Zaphkiel: unor lucruri nu le trebuie un raspuns
Alte întrebări interesante