DAU COROANA
Realizati un text argumentativ in care sa argumentati daca libertatea de a alege trebuie sa fie cultivata sau nu inca din copilarie
Minim 100 de cuvinte !
Răspunsuri la întrebare
*Cerință:
Realizați un text argumentativ de minim 100 de cuvinte în care să argumentați dacă libertatea de a alege trebuie să fie cultivată sau nu încă din copilărie.
*Răspuns:
354 de cuvinte
- INTRODUCERE
Libertatea de a alege reprezintă un drept fundamental al cetățenilor unui stat. Acest drept trebuie să fie cunoscut de toți oamenii încă din perioada copilăriei, când se iau primele decizii. Această cultivare a liberului arbitru din timp, va forma adulți responsabili.
- OPINIE
Din punctul meu de vedere, copilăria reprezintă perioada în care are loc fundamentarea principiilor de bază care îl vor ghida pe copil pe drumul creșterii și formării spre adultul responsabil de mâine. De aceea, consider că părinții trebuie să îi ofere libertatea de a alege încă din timpul copilăriei, pentru a-l responsabiliza.
- PRIMUL ARGUMENT
Pe de o parte, prin conectarea copilului cu libertatea în propriile alegeri le va oferi părinților o imagine nouă asupra copilului lui. Aceștia vor observa modul de gândire al copilului, îi vor cunoaște dorințele și pasiunile și vor știi cu adevărat cu ce trebuie să fie ajutat în formare. Copilul va învăța că în viață există alegeri bune sau rele, iar această perspectivă asupra vieții îl va maturiza și responsabiliza. Părinții sunt datori să îl sprijine pe copil, să îl sfătuiască, dar să-i ofere libertatea de a alege. De exemplu, alegerea unui animal de companie îi va aduce copilului noi responsabilități care îi vor prinde bine pe viitor. Acesta va deveni un adult care va ști că fiecare alegere aduce noi responsabilități, dar și bucurii, dacă este gândită înainte.
- AL DOILEA ARGUMENT
Pe de altă parte, părinții nu trebuie să îi impună copilului să realizeze activități pe care ei nu le-au realizat în copilăria lor, ci să-i ofere libertatea de a-și analiza propriile dorințe și aspirații de orice fel. Astfel, copilul nu devine ceea ce visează părinții, ci se descoperă și se formează pe baza propriilor pasiuni. De exemplu, libertatea de a alege activitatea extrașcolară este foarte importantă, deoarece copilul va realiza ce îi place să facă, va încerca acel lucru și își va aprecia părinții pentru că l-au sprijinit să aleagă ceea ce și-a dorit din pasiune, fără să se simtă constrâns de impunerile lor.
- CONCLUZIE
Așadar, libertatea de a alege trebuie cultivată încă din copilărie pentru a-l conecta pe copil la urmările oricărei alegeri și pentru a-i oferi șansa de a-și urma pasiunile.