Istorie, întrebare adresată de molnarrobertcatatlin, 8 ani în urmă

DAU COROANA
Realizează o prezentare / eseu cu titlul: "Viaţa mea în timpul războiului"
Indicaţii:
a. Închipuieşte-ţi că eşti în timpul Primului Război Mondial şi trăieşti în Anglia, Franţa sau Germania şi scrii o scrisoare unui prieten/prietene sau că scrii în jurnalul personal. Scrie-i prietenei/ prietenului tău cum se desfăşoară viaţa ta de zi cu zi, ce esti nevoit să faci in fiecare zi ca să supravieţuieşti, ce lipsuri ai, ce simţi etc.
b. SAU eşti un soldat pe fronul de vest şi scrii o scrisoare acAsă părinţilor tăi. Povesteşte-le viaţa pe care o duci în tranşee, ce simţi, care sunt temerile tale, prin ce lipsuri treci, de ce îţi este dor, ce se întâmplă pe linia frontului etc.
c. SAU eşti un copil în mijlocul unui oraş afectat de război, sărăcie şi "nebunia celor mari"...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miruna3030
1
Dragă Daria (sau poți pune tu ce nume vrei)


Îmi este foarte dor de tine...
Aici, in Franța, in timpul primului război mondial, scapă cine poate.
Viața de zi cu zi pe aici e oribilă!! Nu am mâncare, port aceleași haine de o luna, ca sa supraviețuiesc trebuie ca in fiecare zi sa merg sa vânez căprioare sau iepuri...
Ma simt ca și cum sunt un servitor/o servitoare in lumea asta! Mi-as dori sa pot fi cu tine, la caldura, in haine confortabile, râzând, zâmbind...
Abea am timp și pentru mine...de exemplu, timp de 3 zile eu nu am mâncat nimic! Nu am mâncat nimic deoarece toată lumea îmi fura mâncarea! Nu mai zic ca dacă vreau sa ies din “casa mea” trebuie ca mereu sa am o arma la mine..este insuportabil sa trăiesc aici...nu as dori așa ceva nimănui...mai ales familiei mele și ție.
Sper ca tu esti bine...și mai sper sa nu te întristezi când vei citi aceasta scrisoare...



Cu drag,
Prietenul/prietena ta , ............ (îți pui numele)





Scuze dacă e prea scurt dar nu prea mai am idei...poți continua tu cu câteva propoziții...
Sper ca te-am ajutat...măcar atât cat am făcut...
Alte întrebări interesante