Limba română, întrebare adresată de Geoo22, 9 ani în urmă

Dau coroana !! Redacteaza o compunere descriptiva de 8-10 in care sa folosesti 5 cuvinte lumina,,campie,nori,porumb,dealuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ALNX
2
In prima zi de vară,mă aflam la bunici.M-am trezit de dimiteață,iar lumina oribitoare îmi bătea direct în fereastră. Bunicul mă chemă să-mi arate lanurile lui imense de porumb.Erau foarte multe si muncă de asemenea,iar eu alergai sprinten printre lanuri şi un nor părea să ne ofere puțină ploaie de vară peste tot dealul.Aşa că am coborât cât de repede am putut şi m-am întreptat spre casă,căci aveam multe de făcut,pe când bunicul rămase să meargă pe câmpie cu bovinele. Mi-a plăcut să văd puțin din munca bunicului meu şi sper că o să văd şi mai mult data viitoare. *sper că am putut să te ajut într-un fel :)
Răspuns de Joitica
1
Titlu: La bunica

In fiecare weekend eu merg cu parintii si fratele meu mai mare la bunica. Acolo , ea are o campie plina cu floarea-soarelui, floarea mea preferata. Langa, avem cele 3 lanuri de porumb. In ograda ei gasim 2 vaci , 3 porci, 2 caini , 4 cai ,50 de gaini,un cocos, 5 gaste si 6 curcani. Cand lumina soarelui iese la iveala, cocosul nostru ne anunta ca trebuie sa ne trezim si sa incepem sa hranim animalele , sa culegem porumbul si floarea soarelui. Cand norii negrii se aduna trebuie sa ne grabim si sa adapostim animale. Imi place foarte mult sa stau cu bunicii mei deoarece ei sunt draguti ,glumeti, zambareti si mereu gasesc o solutie la orice problema !

Sper ca te-am ajutat! ^^
Alte întrebări interesante