Biologie, întrebare adresată de ioana1234587, 8 ani în urmă

dau coroana repede pls ajutor ajutor dau coroanaaa ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diananamjoon1
1

Răspuns:

2.

muschii se imnultesc prin cale asexuata ( prin spori ) si pe cale sexuata ( prin celula ou )

ferigile se inmultesc prin cale asexuata ( saprofitul ) si sexuata ( gametofitul )

gimnospermele se inmultesc prin conuri: femeiesti si barbatesti, primele asezate pe ramurile de jos, cele din urma pe ramurile de sus. Conurile barbatesti au 2 saculeti cu polen pe fiecare solz+ 2 balonase cu aer. Este considerat o floare.Cele femeiesti au un ovul cu o frunzulita la baza fiecarui solz. Este o inflorescenta. Saculetii cu poleni zboara spre ovule, formandu-se o samanta, neinvalita in fruct.

angiospermele prin celulele sexuale ( gamenti ) pentru a forma celula-ou ( zigotul )

3.

Feriga. Din rizomul de ferigi se prepara medicament impotriva viermilor intestinali. Ferigile pot fi folosite ca plante decorative. Ferigile arborescente stravechi au si ele o importanta deosebita, deoarece au format, in timp, rezerve consistente de carbuni ( huila si antracit )

Angiospermele. Angiospermele au rol în menținerea echilibrului biosferei, datorită numărului impresionant de specii. Sunt răspândite pe întreg globul pământesc, fapt care demonstrează o excelentă adaptare la mediul de viață. Din angiosperme se extrag o serie de principii biologic active pentru fabricarea anumitor medicamente. Din fibrele unor plante angiosperme, precum bumbacul și cânepa, se fac diverse țesături. lemnul unor arbori precum cireşul, mahonul, nucul, stejarul, este un excelent material de fabricație.

4.

Muschiul de pamant face parte din grupul talofitelor, plante ce au corpul numit tal. Talul este defapt alcatuit din celule nediferentiate, nu au tesuturi si organe. Muschiul de pamant este alcatuit din rizoizi si tulpinita + frunzulite care NU sunt organe. Hranirea sa este autotrofa, prin fotosinteza. Muschiul de pamant exista in zonele umede si umbroase. De asemenea el nu are vaseconducatoare dar totusi seva bruta/elaborata urca din celula in celula prin imbibitie.importsantas lui este

1. pastreaza umiditatea pt plante

2. dupa moarte se descompun si formeza sol

3. oxigeneaza atmosfera

4. hrana pt animale

5. muschiul de turba este folosit ca un carbune

5.

Angiospermele sau plantele cu flori sunt cele mai numeroase dintre toate diviziunile din Regatul Plantelor.

ex: cireș

Rizomul este o tulpină subterană geofilă, simplă sau ramificată, de obicei cărnoasă, cu noduri și internoduri, la plantele erbacee perene, lipsită de clorofilă și piloriză, uneori cu frunze rudimentare, în formă de solzi. Rizomul este foarte important în viața plantei, servind la depozitarea substanțelor de rezervă și ca organ de înmulțire vegetativă prin muguri terminali sau laterali, din care se dezvoltă axe supraterane care poartă frunze și flori.

ex: lăcrămioara

Gimnospermele sunt un grup de plante lemnoase ( arbori si arbuști ) cu lemnul format predominant din traheide. Florile sunt bărbătești si femeiesti iar sămânța este neînchisă în fruct.

ex: brad

Cormofitele ramura a regnului vegetal, cuprinzând plante cu corm ( criptogamele vasculare și plantele cu flori )

ex: feriga


ioana1234587: 4 și 5?
diananamjoon1: gata
diananamjoon1: am trimis asa, ca sa nu stai de geaba si sa scrii ceva pana gasesc eu raspunsurile
ioana1234587: kkk
diananamjoon1: -_-
ioana1234587: kk
ioana1234587: ms
diananamjoon1: Cu placere
ioana1234587: ma poți ajuta cu ultima întrebare la romana?
ioana1234587: te roggg imi trebuie rapidd
Alte întrebări interesante