Studii sociale, întrebare adresată de Eeema, 8 ani în urmă

DAU COROANÃ !!!!! REPEDE VA ROG!! In Romania se discuta posibilitatea ca pentru situatii mai putin grave de incalcare a legilor ,sa se inlocuiasca pedeapsa privarii de libertate cu obligatia de a presta in numar de ore de munca in folosul comunitatii.
Discutati impreuna problemele ce urmeaza. Argumentati-va punctele de vedere.
a.Presupunand ca se aplica o asemenea masura in comunitatea in care traiti,care credeti ca at fi :
•situatiile in care ati inlocui pedeapsa cu privarea de libertate cu munca în folosul comunitatii;
• sarcinile concrete pe care le-ati da persoanelor pedepsite si numarul orelor de muncã.
B. Cum ati proceda in aplicarea masurilor ,astfel incat persoanele care indeplinesc in mod obisnuit activitatile respective (cum ar fi maturatul strazilor ,construction so reparatii de drumuri s.a) sa nu se simta desconsiderate ca persoane?
C. Presupunand,prin analogie,ca in scoala voastra s-ar institui masura disciplinara "lucrul in folosul scolii",stabiliti impreuna:
•pentru ce abateri ati aplica-o;
• ce efecte v-ati astepta sa aiba.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariadavid30
4
A. As inlocui pedeapsa cu privarea libertatii cu munca in folosul comunitatii in cazul unui furt care nu este atat de grav incat sa merite asta si in cazul accidentelor de masina sau de orice fel.
Sarcinile ar fi: curatenia in locurile publice, intretinerea zonei verzi si ajutarea nevoiasilor, iar orele de munca ar fii intre 6-7-8
B. In primul rand as incerca sa le explic ca nu ar trebui sa se simta asa, dar fiindca asta nu ar functiona la multe persoane, le-as micsora programul de lucru, intre 3-5 ore, si as incerca si marirea salariului, cu cat ar fi posibil
C. Daca in scoala noastra s-ar institui aceasta masura disciplinara, eu consider ca ar trebui aplicata la elevii care fac abateri de genul: folosirea telefonului in timpul orei fara acordul profesorului sau iesirea pe ascuns din scoala (nu ma refer la chiulit) pentru anumite cauze. Dar cred ca ar trebui sa fie aplicata si pentru elevii care fac discriminari intre copii, deoarece este o problema destul de intalnita in scoliile din tara. La inceput, nu m-as astepta sa functioneze foarte bine, dar dupa ce elevii chiar au sa observe ca nu e de joaca cu acele abateri, ma astept sa decurga totul bine. In acelasi timp, nu as vrea ca elevii sa perceapa asta ca o pedeapsa, ci ca o metoda prin care sunt invatati anumite lucruri care pot deranja si pe care nu ar mai trebui sa le practice.


Sper ca te-am putut ajuta
Alte întrebări interesante