Matematică, întrebare adresată de moisetudormihap0gban, 9 ani în urmă

dau coroana repedeee!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CMihaitza99
1

Răspuns:

x=\frac{\sqrt{3} }{3}

Explicație pas cu pas:

2x\sqrt{(\sqrt3-2})^2 }+\sqrt{(\sqrt{3}-2)^2 } =3\sqrt{3}  -4(-x+\sqrt{3} )=\\2x(\sqrt{3}-2)+(\sqrt{3}  -2)=3\sqrt{3}-4\sqrt{3}  +4x=\\2x*\sqrt{3}-2+\sqrt{3} -2 =-\sqrt{3} +4x=\\4x-2\sqrt{3} x+2-\sqrt{3}=-\sqrt{3} +4x=\\ 4x-2\sqrt{3}x+2-\sqrt{3}  -(2-\sqrt{3} )=\\-\sqrt{3} +4x-(2-\sqrt{3})= \\4x-2\sqrt{3} x=4x-2=\\4x-2\sqrt{3} x-4x=4x-2-4x=\\\\frac{-2\sqrt{3}x }{-2\sqrt{3} } =\\\frac{-2}{-2\sqrt{3} } =\\x=\frac{\sqrt{3} }{3}

x=0.57735...

Sper ca te-am ajutat! Bafta!


CMihaitza99: 4x-2rad3x-4x=4x-2-4x=
CMihaitza99: -2rad3x/-2rad3=-2/-2rad3=
CMihaitza99: rad3/3
CMihaitza99: x=rad3/3
Alte întrebări interesante