Matematică, întrebare adresată de Uden, 9 ani în urmă

Dau coroana
Se considera expresia :
E(x) = ( x^{}-1- -  \frac{ x^{2} -1}{x+2} ) : \frac{x-1}{x+2}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mikkka
1
E(x) =[ (x-1)(x+2) - (x²-1)]/ (x+2) * (x+2)/(x-1)
E(x) = (x²+2x-x-2-x²+1)/(x+2) * (x+2)/(x-1)
E(x) = (x-1)/(x+2) * (x+2)/(x-1)
E(x) = 1

Uden: http://brainly.ro/tema/1855026 , te rog
Uden: [ (x-1)(x+2) - (x²-1)] totul supra (x+2) * (x+2) totul supra (x-1)
 ?
Uden: aaa 
Mikkka: am transformat impartirea in inmultire
Mikkka: si s-a inversat
Uden: da , :D
Uden: ma mai ajuti ?
Mikkka: da..daca stiu
Mikkka: incerc
Uden: Esti desteapta :)
Alte întrebări interesante