Limba română, întrebare adresată de VULPITA31, 9 ani în urmă

Dau Coroana!

Se da textul:

Ciresarii


In poiana larga, la vreo cinci sute de metri, de intrarea in pestera, Ionel reconstituie grupurile :

-Eu, Victor, Maria si Tic vom intra in pestera . Lucia, Dan si Ursu vor explora coasta muntelui.

Grupul lui Ionel ajunse la intrarea pesterii. Ciresarii incepeau sa bata la poarta marelui vis . Patrunsera inauntru. Se pomenira deodata invaluiti in racoare si liniste . Ciresarii aprinsera lanternele . Peretii tunelului in care intrasera erau umezi , tavanul avea crapaturi profunde , iar mai departe se zareau vagauni si bolovani razleti. Tic zari cateva pietricele .

- Ionel! Stai! Am gasit ceva...

- Pietre obisnuite... Le gasesti in orice curte .

Victor, avand harta expeditiei in mana , ii anunta ca nu mai este mult pana la intrarea primului salon. Zeci de turturi albiciosi parca sfredelisera cupola neagra , iar in mijloc , stalactitele si stalagmitele aproape ca.si atingeau varfurile .

- Atentiune ! Am dat de apa! Harta nu ne insala ! spuse Victor .

Se oprira la marginea lacului . Numai apa, apa de cristal, ca o oglinda .

- Vom trece lacul cu pluta , spuse Victor . Dar mai intai trebuie sa o facem !

Au mesterit pluta din barne groase si scanduri . Legara de ambele capete doi colaci de franghie . Unul ramanea la mal , iar celalalt calatorea cu pluta pana la tarmul nevazut al lacului . Toti traversara lacul .

Ciresarii pornira in aval cu alte puteri si cu alta dispozitie . Se simteau mai sprinteni , mai veseli si mai senini , desi se aflau in inima muntelui , despartiti de lumea luminii si culorilor prin zeci de milioane de tone ne piatra .



Identificati in textul lectiei propozitii cu

Subiect inclus in forma verbului .

Subiect subinteles



Va rog frumos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bibisofi
2
În acest text nu există subiect inclus în forma verbului.
Propoziții cu subiecte subînțelese:Patrunsera înăuntru. Se pomenita deodată învăluiți în racoare și liniște. Stai! Am găsit ceva.Le găsești în orice curte.Atențiune! Am dat de apa! Se opriră la marginea lacului.Dar mai întâi trebuie să o facem.Au meșterit pluta din bârne groase.Legara de ambele capete doi colaci de frânghie. Se simțeau mai sprinteni,mai veseli și mai senini,deși se aflau în inima muntelui,despărțiți de lumea luminii și culorii prin zeci de milioane de tone de piatra.
Alte întrebări interesante