Limba română, întrebare adresată de tandjalina, 9 ani în urmă

Dau coroana si 20 puncte ... Se de argumentul " Elevii trebuie sa viziteze o manastire , deoarece ei pot afla mai multe despre istoria cartilor ". Dezvoltati argumentul in text de o pagina pentru a convinge administratia scolii sa finanteze aceasta excursie...VA ROOG MUUULT !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
2
Manastirile pastreaza  multe manuscrise importante, carti vechi si rare , hrisoave si alte tiparituri care atesta istoria cartilor, pastrarea si promovarea limbii romane. Scoala ar trebui sa prinda in programul activitatilor, vizitarea acestor lacasuri de cult.
Manastirea Neamt, de pilda, una dintre cele mai vechi asezari monahale, pastreaza carti de importanta deosebita atat pentru cultura si arta religioasa cat si pentru cea nationala.Aici se gasesc inscriptii de pe lespezi de morminte, metale pretioase, broderii , tesaturi si sculpturi in lemn, unele daruite de voievozi.
  Toate aceste obiecte, marturii ale istoriei, trebuie sa fie cunoscute de elevi, pentru a intelege rolul cultural- national al manastirii Neamt.

tandjalina: Iti multumesc
tandjalina: cind voi avea sansa iti voi pune coroana...
steligeo: multumesc
tandjalina: tie iti multumesc la fel
Alte întrebări interesante