Limba română, întrebare adresată de gheorghematei9888, 8 ani în urmă

Dau coroana si multe puncte!! Rezolvati exercitiul din poza de mai sus!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gatinmaria15
1

Răspuns:

O zi luminoasă de vară îmi încânta( imperfect) gândurile trudite de univers. Arborii stufoși suflau( imperfect) vântul grăbit către meleagurile străine ale inimi naturii.

Priveam cu admirație tabloul spumos al căldurii.

Am început( perfect simplu) a păși agale către iarba verzuie. Cu puțin efort, am găsit( perfect simplu) o strălucire stranie printre firele firave de iarbă. Fusesem( mai mult ca perfect) uimit de cea mai frumoasă creatură pe care am văzut-o: o gărgăriță aurie.

Nu am putut să nu mă bucur la zărirea unei așa minunății, așa că am încălecat-o în palmele mele și am pornit a alerga către umbra unei coroane înălțătoare.

O analizasem( mai mult ca perfect) de la culoarea orbitoare pe care o stăpânea, către ochii săi bulbucați.

Mă simțeam ciudat...un sentiment de obidă mă cumprindea la gândul că buburuza nu mai avea a trai în natură, dacă eu o voi păstra( viitor).

Cu toate că tristețea mă cuprindea din ce în ce mai repede la gândul de a-mi părăsi ptietenul, inima sa aparținea mamei natură.

Cu un zâmbet sincer pe chip, am lăsat mica ființă a se întoarce printre firicelele de iarbă, cât timp eu aveam să rămân cu amintirea amicului meu neobișnuit.

Am plecat gânditor...

Explicație:

Alte întrebări interesante