Matematică, întrebare adresată de elmerratoi123, 8 ani în urmă

Dau coroană și respect :) ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1DianaMaria3
1

1)

îl înlocuim pe x cu -1

a)

3 \times ( - 1) - 7 = 10 \\  - 3 - 7 = 10 \\  - 10 = 10fals

b)

2 \times ( - 1) =  - 4 \\  - 2 =  - 4fals

c)

 \frac{2 + ( - 1)}{6}  =  \frac{2 \times  (- 1) - 1}{3}  \\  \frac{1}{6} =  \frac{ - 2 - 1}{3}   \\  \frac{1}{6}  =  \frac{ - 3}{3}  \\  \frac{1}{6}  =  - 1\\ fals

2)

a)

17 + x =  - 3 \\ x =  - 3 - 17 \\ x =  - 20

b)

3 - x = 5 \\  - 3 = 5 - 3  \\  - x = 2 | \times ( - 1) \\ x =  - 2

c)

x \div  (- 8) = 7 \\ x = 7 \times  (- 8) \\ x =  - 56

…ᘛ⁐̤ᕐᐷฅ^•ﻌ•^ฅ

Alte întrebări interesante