Limba română, întrebare adresată de alexary, 9 ani în urmă

Dau COROANA. Spuneti-mi ce ati inteles din poezia NU TE-AI PRICEPUT! de GEORGE COSBUC....PS. este scurta. Ajutati-ma.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
Prima strofă exprimă supararea fetei faţă lasitatea  lui Sorin, care ar fi trebuit s-o întrebe imediat "-Mă vrei tu, fată?"si nu să ia în seamă capriciile ei, din care el credea că "fugeam de tine". Sigura că flăcăul o iubea, fata suferea foarte mult, "plângeam de supărată", pentru că el nu si-a dat seama de dragostea din sufletul ei.
In strofa a doua tânăra isi aduce aminte de reproşurile pe care i le făcuse Sorin, care o vedea trufasa şi rece la vorbele lui drăgăstoase. Fata însă, incercase zile întregi să-i iasă în cale baiatului "orişiunde te-am ştiut", cu gandul "să mă-mprietenesc cu tine". Cu toate acestea, el se comportase cu sfiala şi iubirea lor nu inaintase deloc, întrucât el nu stia ca sufletul ei era plin de iubire,suflet în care "plângea durerea".
Fata regreta pentru că nu se lasase sarutata, însă atitudinea ei fusese asa de teama ca el să n-o creadă o fata naiva, " prefăcându-se astfel că nu-l vrea, când, de fapt, ea ar fi vrut sa il sarute. îndrăgostita foloseste  vorbe şi gesturi viclene pentru a-l determina să-i ceară  un sărut, dar el nu intelesese iar fata suferea foarte mult.
Alte întrebări interesante