Studii sociale, întrebare adresată de lucyaneya, 8 ani în urmă

dau coroana urgent
am de facut un chestionar la civica :
1.cum va afecteaza animalele fara stapan
2.descrieti problema pe care ati avut-o
3.solutii care ar putea fi luate de autoritati ptr rezolvarea problemei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ericrapid
0

1. Animalele fără stăpân ma afectează pe plan sentimental: îmi este mila de ele pentru ca alți oameni la tratează fără considerație și chiar dacă sunt duse in adăposturi, viața de acolo nu este roz. Aceste animale nu cunosc dragostea, mâncarea buna și siguranta, fără de care noi oamenii nu putem trai.

2. La blocul meu, erau căței fără stăpân care primeau mâncare de la vecini și de la noi. Unii oameni erau chiar buni: ii lăsau sa doarmă in scara blocului iarna și ii fereau de hingheri. Intr-o zi, cineva din bloc a făcut in așa fel încât toți cei 3 căței au fost luați și duși la adăpost. Ce nu au prevazut vecinii cei rai a fost ca in acea seara s-au spart mașinile din parcare și s-au furat bunuri din ele. Reacția oamenilor care țineau la acei căței a fost: au primit ce au meritat, iar cea a păgubiților a fost sa roage hingherii sa readucă înapoi bieții câini - și chiar așa s-a întâmplat.

3. Sterilizarea este o soluție dar nu toți oamenii sunt de acord sa facă acest lucru deși este gratuită. Prefera sa omoare puii sau sa ii abandoneze in diverse locuri. Educația și bunul simt, cum spunea bunicul meu, le lipsește total unora. Păcat ca unii oameni nu vor sa fie mai buni, răbdători sau mai deștepți. Autoritățile ar trebui sa dea amenzi și sa protejeze animalele. Cel mai rău mi se pare când știu oameni care merg la biserica dar chinuie făpturile Domnului ( la religie ni s-a explicat ca toate animalele și păsările intra in aceasta categorie).


lucyaneya: chestionar,nu interviu
ericrapid: Eu ti-am dat idei, le pui tu sub forma da chestionar.
Alte întrebări interesante