Limba română, întrebare adresată de sksjnsdbnd, 8 ani în urmă

dau coroana urgent va rog sa ma ajutați ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maria7g
0

Sărbătoarea mea preferata din anotimpul primăvara este Paștele pentru ca ne reunim toată familia și facem lucruri tradiționale de Paște cum ar fi vopsitul ouălor, pregătirea mâncării tradiționale, mersul la slujba de Paști.

Sărbătoarea pascala este speciala pentru ca se sărbătorește Învierea Domnului.

De Paști, toată familia se aduna la masa și ciocnim ouă roșii. De asemenea, Pasca, alcătuită din pâine și vin, o luam de la Biserica.

De Paști, băieții tineri merg sa ''stropească''. Aceștia stropesc femeile și fetele.

Slujba de la miezul nopții consta în înconjurarea Bisericii de 3 ori cu candele aprinse în mână. Apoi, oamenii se întorc în Biserica și începe slujba. Dupa terminarea acesteia, oamenii se împărtășesc și iau Pasca.

Familia petrece timp împreună în aceasta perioada.

Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

La câteva zile după intrarea solemnă în Ierusalim, Mântuitorul a fost judecat şi răstignit, a murit pe cruce şi a fost pus în mormânt. După trei zile, a înviat din morţi. Toată această succesiune de evenimente au avut loc în numai o săptămână, cea a Patimilor, care precede Învierea.

Scopul acestei sărbători creştine este amintirea vie a patimii, a morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos.


kkkk91: Mulțumesc mult!!!!
Maria7g: :) Cpl
Alte întrebări interesante