Studii sociale, întrebare adresată de Alesiac, 8 ani în urmă

DAU COROANA !!! Va rog îmi trebuie pt mâine !!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ChineliMaria2006
1

Drepturile culturale ale omului fac parte dintr-o clasificare mai mare, aceea a drepturilor economice, sociale şi culturale. Statele semnatare ale Convenţiei Internaţionale asupra Drepturilor Economice, Sociale şi Culturale au obligaţia de a respecta, proteja şi îndeplini aceste drepturi.

În mod evident, drepturile culturale se referă la artă şi cultură, dar într-o manieră largă, incluzând garanţia că oamenii şi comunităţile  au acces la la cultură, se referă la limba unui popor, producţia culturală, moştenirea culturală, drepturile de proprietate intelectuală, drepturile de autor, accesul minorităţilor la cultură, conservarea diverselor culturi.

Intr-o descriere mai practică, drepturile culturale înseamnă, la nivel general, dreptul unui grup etnic de a-şi păstra obiceiurile, tradiţiile, limba etc..

Aceste drepturi pot fi folosite pentru a face bine sau pentru a acoperi alte lipsuri.  Ceea ce este important este să ne amintim motivul principal pentru care aceste drepturi există şi nimeni nu poate susţine că protecţia popoarelor indigene şi diverselor culturi şi popoare de pe glob este un factor negativ sau o pierdere de timp ce creează probleme pentru drepturile principale şi fundamentale ale omului.

Aşadar, consider că drepturile culturale trebuiesc respectate, fiind o necesitate pentru umanitate, nu doar pentru grupurile pe care le apără.


dem3trios: Te rog imii raspunz si mie Cand se poate spune ca o campanie electorala a fost una reusita ? Raspundeti in cca 10 randuri. Am pus 26 de puncte.
Alte întrebări interesante