Limba română, întrebare adresată de The14king1, 9 ani în urmă

DAU COROANA !!!
VA ROG MULT DE TOT SA MA AJUTATI ! AM NEVOIE URGENT !!!!

Despartiti frazele in propozitii si scrieti daca sunt : SB- subiectiva ; AT - atributiva ; PR - predicativa ; CD - completiva directa ; CI - completiva indirecta ; PP - principala .

1. Imi pare foarte rau ca nu-l mai pot tine pe Murgu , dar nu-l voi vine oricui , il voi da numai unui om cunoscut, care a mai avut ca si va avea grija sa-l hraneasca bine si sa nu-l puna la munci prea grele .

2. Parerea mea este ca ar fi bine ca deocamdata tu , caruia nimeni nu are a-I reprosa nimic , sa stai deoparte si te sfatuiesc sa ramai aici , la vechiul tau loc de munca, dar tu nu esti obligat sa urmezi sfatul meu .

3. Nu se stie daca prietenul nostru care a invatat zi si noapte , fara a se cruta nici un pic , va reusi sa convinga membrii comisiei ca este foarte bine pregatit , dar datoria noastra este sa-l asteptam unde am stabilit ieri .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de izman02
1
1. Imi pare foarte rau /ca nu-l mai pot tine pe Murgu  /, dar nu-l voi vine oricui /, il voi da numai unui om cunoscut,/ care a mai avut /ca si va avea grija/ sa-l hraneasca bine /si sa nu-l puna la munci prea grele .

The14king1: Dar la restul ? + ce fel de propozitie este ????
izman02: 2. Parerea mea este ca ar fi bine/ ca deocamdata tu , caruia nimeni nu are a-I reprosa nimic ,/ sa stai deoparte /si te sfatuiesc sa ramai aici /, la vechiul tau loc de munca/, dar tu nu esti obligat /sa urmezi sfatul meu .

3. Nu se stie daca prietenul nostru /care a invatat zi si noapte/ , fara a se cruta nici un pic/ , va reusi sa convinga membrii comisie/i ca este foarte bine pregatit ,/ dar datoria noastra este sa-l asteptam unde am stabilit ieri ./
The14king1: Ms .
izman02: cu placere
Alte întrebări interesante