Ed. tehnologică, întrebare adresată de andronicdaniela071, 8 ani în urmă

DAU COROANA VA ROG

Proiect Tema: CĂI ŞI MIJLOACE DE TRANSPORT Se formează echipe de câte 4–5 colegi. Fiecare echipă realizează următoarele sarcini de lucru: 1. Pe copia xerox (format A4, primită de la profesor) a hărții României marcați traseul posibil parcurs de tren între localitățile Bucureşti şi Năsăud (ca în exemplul dat). 2. Enumerați județele și orașele reşedinţă de judeţ prin care trece trenul, în varianta marcată. 3. Cu informații culese de pe internet sau din alte surse, marcați pe hartă (cu altă culoare) traseul feroviar real, p ruta Bucureşti - Năsăud, cu oprire în Cluj, și indicaţi durata călătoriei. 4. Comparați durata transportului cu avionul, până la aeroportul cel mai apropiat de localitatea de destinație, cu durata transportului rutier (cu autocarul sau cu microbuzul) până la aceasta (Năsăud) și la cea indicată la punctul 3. Fiecare echipă prezintă proiectul în fața colegilor, se poartă discuții și se identifică variantele de căi și mijloacek de transport cu cele mai economice durate. Timp de lucru: două săptămâni.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cernatflorin507
27

1. Pe copia xerox (format A4, primită de la profesor) a hărții României marcați traseul posibil parcurs de tren între localitățile Bucureşti şi Năsăud (ca în exemplul dat). Aici trebuie sa desenezi harta României.

2. Enumerați județele și orașele reşedinţă de judeţ prin care trece trenul, în varianta marcată. București(jud. Ilfov)----Făurei(jud.Braila)----Bârlad(jud.Vaslui)----Iasi(jud.Iasi)----Suceava(jud.Suceava)----Năsăud(jud.Bistrița-Năsăud)

3. Cu informații culese de pe internet sau din alte surse, marcați pe hartă (cu altă culoare) traseul feroviar real, pe ruta Bucureşti-Năsăud, cu oprire în Cluj, și indicaţi durata călătoriei. Durata este de 11 ore si 46 de minute. (Traseul feroviar este in imaginea atașata.)

4. Comparați durata transportului cu avionul, până la aeroportul cel mai apropiat de localitatea de destinație, cu durata transportului rutier (cu autocarul sau cu microbuzul) până la aceasta (Năsăud) și la cea indicată la punctul 3. Fiecare echipă prezintă proiectul în fața colegilor, se poartă discuții și se identifică variantele de căi și mijloace de transport cu cele mai economice durate. Durata avion Bucuresti-55 de minute Durata transport rutier Cluj-Năsăud-1 ora si 42 de minute

Anexe:
Alte întrebări interesante