Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Dau Coroana !!!Va Roggggg!!! In urma lecturii unei opere S.F.,te-ai hotarat sa trimiti o scrisoare unui extraterestru in care ii ceri sa-ti prezinte sistemul de invatamant de pe alta planeta.Intr-un text de 8-10 randuri,redacteaza un raspuns la scrisoarea ta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
9


Cetatene al Galaxiei, am primit scrisoarea ta, indurerata, asa ca m-am grabit sa si raspund.

De fapt noi nu suntem chiar diferiti, Marele Univers turnand in fiecare aceleasi ingrediente  si pastile neuronice  piramidale. 

Scoala pe planeta mea e de doua feluri, felul I si felul II. (Scuza-mi gramatica imperfecta, se stie cu nu vorbesc nativ terriana.)

Felu I) e cel mai spectaculos, pentru ca eleviI nu vor sa stea de bunavoie la scoala, asa ca trimitem cimpanzeii dupa ei, sa-i aduca. ( La noi cimpanzeii sunt un fel de caini; evolutia a fost un pic trunchiata !)

Fiecare cimpanzeu are 2 elevi, exceptand gradele evoluate, care au cate 3 elevi.

Cimpanzeul este legat cu lantul, iar elevii trebuie sa-l insoteasca pana la scoala. 
Odata ajunsi la scoala, lantul este luat de profesorul de serviciu, care-i leaga bine pe elevi cu acest lant. Elevii nu protesteazaa, pentru ca asa se simt ocrotiti.
 Si  aceasta treaba e zilnica, 8 zile pe saptamana, pentru ca la noi saptamana are 8 zile lucratore si o zi de umbra, cand soarele nostru cade in grota licuricilor albastri, unde se reface cu sucuri de lava argintie.

Felul II) o reprezinta elevii blajini, care nu au aptitudini general acceptabile, ba, din contra, ei sunt niste blajini inveninati, subtiri la aripiorele narilor, dar neciopliti pe partile dorsale.

Pentru ei,   microsferul invatamantului colocvial si al sportului solfegiatic  a initiat si a implementat o serie vasta de programe recuperatorii, incepand cu spalarea radacinilor de musetel si terminand cu arderea pe rug a trantorilor din benzile prea intens desenate.

Si acum , ca ti-am prezentat sistemul nostru educational, te si invitam sa devi un elev de prim rang, numit cel mai adesea " mediocru", pentru mediile ortodioagonale- sincopate, pe care ei le poarta mereu la glezna stanga.

Iti zic , asadar: moldamin, la noi insemnand: verde ca noaptea !  
Alte întrebări interesante