Religie, întrebare adresată de Smart12, 9 ani în urmă

Dau coronița!
Alcatuieste un text prin care sa explici afirmatia:"Sângele martirilor este sămânța creștinismului".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mototey
2
Afirmația aceasta a fost rostită de Tertulian. În contextul persecuției religioase, în urma cărora creștinii erau aruncați în arenele romane, pentru a fi omorâți de animalele sălbatice, în bucuria romanilor, aceste cuvinte răsună puternic peste veacuri. Datorită persecuțiilor religioase, creștinismul s-a dezvoltat și s-a răspândit. Cu adevărat: „Sângele martirilor este sămânța creștinilor.” Mulți creștini de astăzi datorează faptul că au Biblia tradusă în limba lor multor oameni care au plătit cu prețul vieții ca acest lucru să fie posibil.

Smart12: Ms. ;* :)))
Răspuns de MrsDawson
3
Dacă nu ar fi existat persoane ca cele ce au apărat credința creștină cu prețul vieții, această formă de creștinism nu ar fi dăinuit astăzi. Din secvența citată se poate observa cu exactitate mesajul clar transmis, ce ne impune un sentiment pur și viu.
Martirii sunt persoanele ce au ales să creadă în Dumnezeu indiferent de orice, iar tot ei sunt cei pe care Dumnezeu i-a crezut. Credința este reciprocă. Dumnezeu știe dacă crezi cu adevărat în ceea ce spui, dar uneori puterea cuvântului este mai persistentă decât cea a gândului. Cuvântul este un cuțit cu două tăișuri: nu trebuie să afirmi ceea ce nu crezi și nu trebuie să crezi în ceva ce nu afirmi. Dacă acești oameni ce au plecat spre veșnica călătorie cu gândul la un singur Tată și cu o singură credință în suflet n-ar fi existat, nici noi, de asemenea.

Smart12: ms
MrsDawson: Plăcerea mea! ♥
Smart12: ;* <3
Smart12: ;*
Alte întrebări interesante