Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

 
DAU CORONITA PROMIT

VECHIMEA ASEZARII BUCURESTIULUI :
FORMA DE RELIF CARE ESTE ASEZATA ACESTA ;
PADUREA/PADURILE CELE MAI APROPIATE:
APA/APELE CARE TREC PRIN/PE LANGA LOCALITATE:
LOCALITATILE INVECINATE:
NUMARUL LOCUITELOR SI OCOPATILE ACESTORA:
INSTITUTI:
MONUMENTE ISTORCE
EVENIMENTE ISTORCE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRI COMUNITATI:
PERSONALITATI DE SEAMA ALE COMUNICATI:
TRADITI SI OBICEURI ALE LOCUITORILOR

DAU CORONITA PROMIT!!
SA MA AJUTAI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de boberschilacram
2
Padurile Băneasa şi Cernica sunt unele dintre cele mai mai apropiate locuri de Bucureşti unde locuitorii oraşului pot rataci prin natură.

boberschilacram: Bucureștiul se află în sud-estul României, între Ploiești la nord și Giurgiu la sud
boberschilacram: vechime de 150.000
boberschilacram: Bucureștiul se află situat pe malurile râului Dâmbovița, ce se varsă în Argeș, afluent al Dunării. Mai multe lacuri se întind de-a lungul râului Colentina, în perimetrul orașului, precum Lacul Herăstrău, Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina. Și în centrul orașului există un lac, în Parcul Cișmigiu.
boberschilacram: Clima în capitală este specifică României, respectiv temperat-continentală. Sunt specifice patru anotimpuri, iarnă, primăvară, vară și toamnă. Iernile în București sunt destul de blânde cu puține zăpezi și temperaturi relativ ridicate, în timp ce în ultimii ani verile sunt foarte calde, chiar caniculare (cu temperaturi foarte ridicate de pâna la 35 grade Celsius) și cu puține precipitații. Aceasta face ca diferențele de temperatură iarnă - vară să fie de până la 50 de grade.[11]
boberschilacram: Bucureștiul se află în sud-estul României, între Ploiești la nord și Giurgiu la sud. Orașul se află în Câmpia Vlăsiei, care face parte din Câmpia Română. La est se află Bărăganul, în partea de vest Câmpia Găvanu Burdea, iar la sud este delimitat de Câmpia Burnazului.
boberschilacram: MONUMENTE ISTORICE Arcul de Triumf, Muzeul "Nicolae Minovici"Teatrului Evreiesc de Stat
boberschilacram: arhitectură, urbanism, sociologie, economie, ecologie, antropologie, arte vizuale şi performative, muzică, film
boberschilacram: Sarbatoarea de Craciun a reprezentat pentru bucurestenii celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea, la fel ca si pentru bucurestenii din toate timpurile, un prilej de pietate, dar mai ales de bucurie si de petrecere.
Alte întrebări interesante