Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Dau coronita .Referat de 10 randuri despre cum se cresc iepurii de casa (companie) . Nu despre un iepure (doar un iepure) despre cum se cresc si care le sunt necesitatile in general

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabrielpopa2003
4
Adapostirea
 Pentru o perioada scurta de timp se poate folosi chiar si o lada de lemn sau de plastic, eventual un terariu. Cu trecerea timpului insa, iepurele incepe sa se dezvolte, sa creasca si necesita un spatiu mai larg. Se gasesc custi speciale pentru iepuri in toate magazinele de specialitate, acestea fiind mult mai potrivite si mai comode decat o ladita construita acasa. Ca dimensiune, cusca trebuie sa aiba un volum de 3-4 ori mai mare decat animalul; cu cat e mai mare spatiul, cu atat e mai bine pentru iepure.
Hrana
 Puii sunt hraniti de catre iepuroaica pana ajung la varsta de 4-6 saptamani, dupa care incep sa guste din ierburile fragede si din trifoi. In ceea ce priveste hrana, iepurele nu este un animal pretentios. Desigur, cel mai indicat e sa-i hraniti cu nutreturi concentrate, bogate in substante necesare. Dar consuma si verdeturi, in combinatie cu grau, ovaz sau orz. Fanul este esential in alimentatia lor, au nevoie de fan atat vara cat si iarna. Doar fanul contine fibrele necesare unei bune digestii. Daca li se administreaza o cantitate suficienta de fan, sansele de imbolnavire sunt minime.gradina cu legume contine toate elementele unei alimentatii potrivite. Nu se recomanda administrarea fructelor, deoarece acestea contin zaharuri care ingrasa. Alimentele suculente, consumate in cantitati mari, pot provoca diaree. E mai bine sa nu-i "suprahraniti"; din ce in ce mai multi iepuri sufera de obezitate, afectiune care poate conduce la dezvoltarea unor boli mortale. Unui iepure de 1 kg i se administreaza zilnic 1200-1300 gr de verdeturi, preferabil putin uscate.Din fibroase uscate unui iepure pitic se administreaza zilnic 1-2 linguri, in timp ce iepurilor mai mari li se dau 5 linguri. Cand sunt inchisi in cusca trebuie sa le asigurati hrana, apa si fan. Verdeturile, de asemenea, pot fi puse in cusca, le consuma si de acolo, dar daca le dati mai mult decat pot consuma o data, le murdaresc, le preseaza si mai tarziu nu le vor mai manca.
Ingrijirea iepurilor
Periodic, e bine sa le verificati unghiile, iar daca acestea sunt prea mari, trebuie taiate. E ceva obisnuit in cazul iepurilor de casa, deoarece acestia nu-si folosesc unghiile atat de mult cum o fac iepurii de camp. Trebuie sa fim foarte atenti la incisivi; acestia pot creste exagerat de mari daca animalul nu rontaie destul sau daca falcile nu cresc la fel. In cazul in care observati acest lucru, cereti ajutorul unui un medic veterinar. Din cand in cand este indicat sa-i periati, in special pe cei care au parul mai lung.


Alte întrebări interesante