Matematică, întrebare adresată de DarkStranger24, 9 ani în urmă

Dau coronita!! Se considera expresia E(x)=(x-7) la puterea a doua +|4-x|. Valoarea expresiei pentru x=6 este:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loveandream
8
(6-7) la patrat+ |4-6|= -1 la patrat + 2= 1+2=3

DarkStranger24: trebuia sa-ti dea -2
loveandream: Scuze, atat mi-a dat. E probabil ca raspunsurile sa nu fie intotdeauna corecte. Am trecut prin asta.
albastruverde12: @DarkStranger24, cand gasesti un raspuns la finalul cartii intreaba-te intotdeauna daca este corect...si iti spun "-2" este gresit...modulul si patratul unui numar sunt numere intotdeauna mai mari sau egale cu 0, ca atare Expresia nu admite valori negative !
loveandream: Ai dreptate.
DarkStranger24: Ce clasa esti? Aceasta este problema de clasa a saptea. Daca erai clasa a saptea ar fi trebuit sa stii sa aplici prima data formula: (x+y) la puterea doua= x la puterea a doua +2xy+y la puterea a doua, ceea ce nici tu nici Loveandream nu ati facut. Si hai sa-ti mai spun ceva: daca esti clasa a saptea ar fi trebuit sa stii ca expresia admite valori negative.
loveandream: Scuze, dar abia am trecut a sasea.
DarkStranger24: Pai... nu aveai de unde sa sti. Vei invata in a saptea de ,,minunatele'' formule de calcul prescurtat.
albastruverde12: in primul rand am terminat clasa a 8-a...in al doilea rand tin sa mentionez ca anul acesta am participat si la olimpiada nationala de matematica (calificare cu primul loc pe judet)...ca atare, iti garantez ca stiu ce vorbesc :)... deoarece (x-7)^2 este mai mare sau egal cu 0 (egalitate pentru x=7), iar |4-x| (egalitate pentru x=4), va rezulta ca E(x)>0 ...ce-i drept...poate m-am exprimat gresit..."x" poate lua valori negative, insa expresia va fi strict mai mare decat 0...mai mult:
albastruverde12: nu are rost sa aplici formula (identitatea) (x+y)^2=x^2+2xy+y^2 de vreme ce cunosti din start suma...de exemplu: avem doua numere reale cu proprietatea a+b=5...pentru calcularea lui (a+b)^5 nu se va folosi folosi formula de calcul, ci se va inlocui direct a+b=5, obtinandu-se astfel rezultatul 25...
albastruverde12: Ceea ce vreau sa spun...asa...mai pe scurt: cele doua raspunsuri sunt corecte!
Răspuns de danamocanu71
4
E[6]=[6-7]²+2
E[6]=[-1]²+2=1+2=3⇒valoarea expresiei pentru x=6;

DarkStranger24: trebuia sa-ti dea -2
Alte întrebări interesante