Limba română, întrebare adresată de stefirta96, 9 ani în urmă

DAU (inca mai multe) MULTE PUNCTE!!!!!!!! Autenticitate este nu numai o optiune estetica, dar si una existentiala ( de cunoastere ).eseu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pearlove
2
Autenticitatea nu inseamna a fi unic prin infatisare.
Fiecare din noi are gusturi care coincid cu a multor oameni. Multor persoane le place broccoli, altora le place mai mult sucul de mere, iar altor persoane le place pizza. Iata acestea sunt gusturile comune.
De multe ori se intampla sa copiem o persoana, nu doar prin gusturi, ci si prin modul de a fi. In acest mod devenim niste clone umane, toate asemanatoare prin modul de a fi, de a se comporta, de a se imbraca si de a vorbi. Clonele umane se extind din ce in ce mai mult. Clonele umane incep sa se bazeze pe niste criterii, iar cand observa o persoana diferita de ele o judeca, o ranesc doar pentru ca este diferita de toti. Incearca sa nu cazi prada clonelor. Fii unic in felul tau. Nu judeca o persoana fiindca arata diferit de tine, respect-o si observa-i calitatile bune, de ce se comporta asa, ce gusturi are. O personalitate unica denota istetime, respect si imaginatie bogata. Incearca sa te auto-cunosti pe tine insuti. Ce iti place, ce nu iti place, ce crezi ca e mai bine si ce nu. Nu te lua dupa altii, nu merge pe acelasi drum pe care merg toti doar pentru ca e batuta cararea. Incearca sa te aventurezi pe drumul nebatut, sa vezi cate lucruri pierd altii. Descopera, fii diferit de ceilalti, nu ca ceilalti. Sa fii unic nu inseamna doar sa te imbraci diferit si sa te piepteni diferit. Sa fii unic inseamna sa ai ganduri diferite, revolutionare, care pot schimba lumea. Autenticitatea existentiala poate schimba lumea. Depinde doar de tine: poti alege sa fii unic, sau nu. Poti alege sa mergi dupa un temei bine inchegat, sau poti schimba intreg universul. Alegerea este doar a ta, nu si a altora.

stefirta96: merci, dar nu este ceea ce-mi trebuie )
pearlove: in ce sens?
stefirta96: imi trebuie in relatie cu C.Petrescu: „Dramele interioare au fost si in razboi cele mai cumplite”
Personaj St. Gheorghediu: „Drama razboiului nu e numai amenintare continua a mortii, macelul si foametea, cit aceasta permanenta verificare sufleteasca”
Alte întrebări interesante