Limba română, întrebare adresată de crisluca, 8 ani în urmă

Dau multe puncte! Etapele redactarii unui text narativ. Alcătuiți o compunere cu etapele redactării unui text narativ pentru textul Bivolul și Coțofana de George Topîrceanu. Vă rog mult de tot!!!!! Am mare nevoie! Repede!​

Anexe:

crisluca: Vă rog, repedee!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Thisisthelife
4

Răspuns:

Am sa te ajut intr-un fel cu un plan, completezi cu informatiile!

In opinia mea, textul "titlul textului" de "Autorul" este o fabula deoarece indeplineste toate conditiile.

Acesta este in versuri, sunt precizate defecte umane, prin intermediul unor personaje din lumea animalelor, a plantelor, a lucrurilor, carora li se atribuie, prin personificari, insusiri omenesti. Textul-suport are structura compozitionala care il defineste. Este alcatuit din doua secvente de dimensiuni ilegale, intamplarea propriu-zisa, iar cealalta concentreaza morala folosind cateva versuri. Morala poate fi explicita, cand ne este data in text, sau implicita, cand reiese din text. Atentia cititorului este orientata spre lumea animalelor, chiar din titlu. Bivolul si Cotofana sunt protagonistii actiunii si intruchipeaza defecte si trasaturi umane, textul fiind bazat pe alegorie. Astfel, bivolul este omul (spui niste insusiri care reies din text), iar cotofana este omul (insusiri si aici).

Asadar, pe baza tuturor argumentelor prezentate, putem afirma ca textul "titlul textului" de "Autorul" reprezinta o fabula. (text narativ)

Sper ca te-am ajutat


crisluca: Mulțumesc!
Thisisthelife: cu placere!
Alte întrebări interesante