Istorie, întrebare adresată de virxovetchiimalvina, 8 ani în urmă

Day coroana Ajutați-mă va rog frumos răspundeți la întrebari ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cat6984
0

1) Pericle, marele om de Stat din Grecia Antică (495–429 î.Hr.), și-a lăsat amprenta asupra lumii în mai multe moduri decât am crede.

2) a inițiat numeroase reforme democratice, care au transformat orașul într-un centru politic, cultural, artistic și economic al lumii grecești. A construit Partenonul,

noul Erechtheion⁠(d) și altele.

3)Era mai degrabă delicat şi fragil, cu un cap ciudat, în formă de pară, care mai târziu a ajuns ţinta tuturor glumelor şi a şansonetiştilor Atenei, ce-şi făcuseră din asta subiect de nenumărate zeflemeli.

Pericle era un om onest, dar nu în genul lui Aristide, care îşi făcuse din cinste o religie, printre nişte compatrioţi pungaşi cărora le plăcea să fie conduşi de un gentleman ce-i lăsa totuşi să fure în continuare. Pericle era cinstit din fire, şi adevărul e că a părăsit politica având aceeaşi avere cu care a intrat în ea;în privinţa altora, însă, a fost mai tolerant. Şi credem că, tocmai din cauza acestui bun simţ al său, atenienii nu s-au plictisit să-l tot aleagă, timp de aproape patruzeci de ani fără întrerupere, din 467 până în 428, în cele mai înalte funcţii;şi i-au recunoscut, în calitatea sa de strategos autokrator, mai multă putere decât îi acorda Constituţia.

4)490 i. Hr. Este anul in care s-a nascut generalul, oratorul si omul de stat atenian Pericle

5)Epoca de aur

la 3 selectezi ce consideri

______________________

coroana?

Alte întrebări interesante