Limba română, întrebare adresată de lercacosmin, 8 ani în urmă

de alcatuit o compunere cu titlul Anotimpul preferat si as vrea sa fie iarna trebuie sa cuprinda introducere cuprins si ancheiere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valimvalentina
1
Anotimpul cel mai friguros , care urmeaza dupa toamna si preceda primavara , cuprins intre solstitiul de la 22 decembrie si echinoctiul de la 21 martie..IARNA!
Iarna este cel mai magic anotimp , este preferatul meu.
Totul a inceput atunci cand mama mi-a povestit despre toate anotimpurile:
 - Primăvara , unul dintre cele patru anotimpuri care urmeaza dupa iarna si precedă vara , cuprinzând intervalul dintre echinoctiul de la 21 martie si solstitiul de la 21 iunie.
 - Vara , anotimpul cel mai calduros al anului , cuprins intre primavara si toamna si reprezentand intervalul de timp de la 22 (21) iunie pana la 23 septembrie .
 - Toamna , anotimp care urmeaza dupa vara si preceda iarna , cuprinzand intervalul dintre 23 septembrie şi 22 decembrie , caracterizat prin scaderea treptata a duratei zilei , insemnate precipitatii si vestejirea vegetatiei .
 Să vă spun adevărul , eu am fost atent doar atunci când mi-a zis de anotimpul Iarna , îmi place zăpada , îmi place frigul.. Anotimpul meu preferat este IARNA si nu îmi voi schimba părerea niciodată.

sper că te-am ajutat.. Coroană?
Alte întrebări interesante