Limba română, întrebare adresată de educatiafizicabanul, 9 ani în urmă

De alcatuit un dialog intre mine si Mihai Viteazul


educatiafizicabanul: da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Danisevshi
5
Ma aflu la umbra unui nuc batrin si pare-mise totul imi joaca feste: imaginatia, mintea si chiar si inima se zbate zbuciumata in piept...Ce se intimpla in tara, in Moldova noastra? Dar aud un zgomot, ma intorc si vad un batrin cu barba tepoasa pe un cap ca din vis. E el, Mihai vIteazul!
-hei baiete, ce tot stai si te uita la mine?! Hai mai bine la o plimbare pe cal! Ce zici?
-Viteazule, esti chiar tu?
-Pai cine alt cineva?! Da, da, sunt chiar eu! 
-Oh, dar ai murit de mult...am spus. Ce faci aici? Acum?
-Am venit pentru tine, pustane! Nu vezi ca te tot plingi si jelui? Am sa iti dau un fel de lectie de viata. Pentru tine, pot fi ca un exemplu bun de urmat!
-Tu? Exemplu? Ce pot imvata de la tine si cine esti tu?
-M-am nascut demult: 1558, in Tirgul de Floci...Am fost un boier român, care a deținut dregătoriile de bănișor de Strehaiastolnic domnesc și ban al Craiovei, înainte de a ajunge domnul Țării Românești. Pentru o perioadă (în 1600) am fost conducător de facto al celor trei mari țări medievale care formează România de astăzi: Țara Românească,Transilvania și Moldova.
-Bun inceput dar eu nu o sa ajung "domn", traiesc in democratie! Nici macar presednte sau deputat nu voi fi.
-Ei...nu degeaba mi s-a spus "Viteazul" sau "Bravul"...Am fost cu adevarat brav si viteaz, intelept si statornic pina nu ma luat moartea in 9 august 1601. Si tu poti fi ca mine!
Dar totul se spulbera ca un vis, am ramas doar eu cu pleopele-mi grele pe ceva cam tare, ce nu semana ca pamint cind o voce prea cunoscuta m-a trezit:
-Ionica, Ioane, treci la tabla si poveste-mi tot ce stii despre Mihai Viteazul. Ai fost atent, da?!
-Da, doamna Popescu! Am muuulte de povestit...

Danisevshi: Ce parere ai? Nu e copiat, am luat doar putina info. despre mihai Viteazul de pe google, in rest e creatie proprie.
Danisevshi: Deci?
Alte întrebări interesante