Limba română, întrebare adresată de lucavali16, 8 ani în urmă

de alcătuit un text de cel puțin o pagină in care sa folosim expresiile n-am,n-ai și n-au cu orice titlu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrumihai5000
1

Răspuns:

La bunici...

Fiecare vacanță de vară mi-o petrec la bunicii mei la țară. Când ajung la ei, îmi place să mă detașez de tot, de zgomotul infernal din oraș, de aglomerație, s.a.m.d.

Poate că acolo n-am internet, bunicii mei n-au o casă luxoasă și uneori n-ai nici macar semnal la telefon, însă este un loc primitor și plin de iubire. Este locul la care visez in tot timpul anului, este locul meu preferat din toată lumea. Faptul că îmi lipsesc anumite lucruri obișnuite pe care le foloseam de obicei in viața de zi cu zi face ca experiența sa fie și mai minunată.


lucavali16: mulțumesc mult
Răspuns de tigrulcelbun175
1

Răspuns:

Vara anotimpul vacantelor .

Astăzi soarele arunca săgeți de foc spre pământ, vara mândră s a facut stăpână peste tot ținutul. Pe cerul albastru ca lacrima nu se vede nici un nor, in copaci atârnă ciresile ca niste mărgele mari , livezile sunt acoperite de aurul greu al spicelor , florile s au culcat in capitele de fan , intâmpină fluturii si albinele cu parfumul lor . Copiii ( n au ) vrut să iasă afară, acum in aer se simte caldura inabusitoare. (N am) ce face, ies in grădina ,privesc pomii încărcați în lumină si culoare . (- N ai ) venit sa vezi vara dimineata , s a arătat mândră pe cer , se privea ca intr o oglinda in norii pufosi ,avea gene de marar, ochii de muștar, parul i se unduia pe spate ca un rau de aur , avea obrajii de caisa coaptă , imi spune Andrei . Cântecul greierilor se inalta prin mireasma grâului copt( .-N ai ) scris despre aceste minunății! - (N am) venit mai devreme, dar nu i nimic si acum pot sa vad spicele de aur , se unduiesc ca niste valuri atunci cand vântul le mângâie cu adierea lui blândă, ii raspund eu . Padurea este toată pictată în verde , păsările (n au ) încetat să ne incante cu prezenta si trilurile lor .Vara este anotimpul meu preferat ,(n am ) cum sa o rasplatesc decât bucurându ma de vacanță , de fiecare zi calda ,pe care o ofera tuturor .


lucavali16: mulțumesc mult.
tigrulcelbun175: cu placere
tigrulcelbun175: multumesc .
Alte întrebări interesante