Latina, întrebare adresată de gameruldavid2526, 8 ani în urmă

De argumentat proverbul latin : Duobus Litigantibus Tertius Gaudet (cand doi se cearta, al treilea castiga).Va rog!!!Profa a zis ca vrea cel putin jumatate de foaie A4!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kokopanainte
4

Răspuns:

Prin intermediul acestui proverb latin eu înțeleg faptul că atunci când doi se ceartă al treilea mereu va acționa. El v-a trece la fapte nu v-a sta să îi asculte pe cei doi. Așa cum este și la un concurs. Atunci când doi concurenți se ceartă care din ei va lua premiul, al treilea va acționa și îl va lua el.

Majoritatea oamenilor doar vorbesc și promit, în schimb alții trec la fapte lăsând totul deoparte, toate certurile și toată pălăvrăgeală.

Orice om, ce a promis ceva și a făcut acel lucru va fi cu un pas înainte față de cei ce se ceartă mereu. Chiar și într-un grup de prieteni există cel puțin doi care se ceartă, dar mereu al treilea va acționa, și nu-i va asculta pe cei doi.

Nu trebuie să te cerți cu cineva că tu vei reuși, ci trebuie să acționezi deoarece al treilea mereu va acționa. Dar asta este doar părerea mea. Fiecare face cum consideră el că este m-ai bine.

Sper căte-am ajutat. :))


gameruldavid2526: mersi mult
kokopanainte: Cu plăcere
gameruldavid2526: ma mai poti ajuta cu inca 2 proverbe de genu?
gameruldavid2526: am un portofoliu la latina pe care trebuie sa i-l dau doamnei maine
gameruldavid2526: si mai am 2 proverbe de genu care trebuie argumentate
kokopanainte: Pune întrebarea pe brainly ca să o pot vedea și să te ajut
kokopanainte: îmi scrii când ai pus-o
gameruldavid2526: am pus-o
Alte întrebări interesante