De cautat protocoalele în care se folosește formule reverentioase( ce trebuie sa faci când te întâlnești cu un rege/regină, un print/prințesă, papă la întâlnire, în timpul mesei și la plecare.
Vă rog este din pronumele de politețe, este foarte important. Plsssssssssssssssssssssssss
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
In intalniri
La sosirea (într-o cladire sau într-un spatiu exterior) si la plecarea membrilor Familiei Regale este obisnuit ca persoanele prezente sa salute astfel: barbatii cu un gest scurt de inclinare a capului (fara inclinarea corpului), iar femeile cu o reverenta. Acest lucru este valabil in fata Custodelui Coroanei, a Principelui Consort si a Principeselor. Aceeasi regula este respectata si de membrii Familiei Regale fata de rudele aflate intr-o pozitie superioara de titlu sau varsta (inclusiv daca e vorba de sotie, frate, sora, mama sau tata).
Nu este indicat sa se intinda mana din proprie initiativa, ci numai daca unul dintre membrii Familiei Regale o ofera.
In cadrul intalnirilor cu membrii Familie Regale, formulele directe de adresare sunt urmatoarele:
Pentru Custodele Coroanei: « Majestatea Voastra ».
Pentru Principele Radu, Principesa Elena, Principesele Irina, Sofia si Maria, «Alteta Voastra Regala».
Daca Majestatea Sa se afla impreuna cu Altetele Lor Regale, se poate folosi la inceputul unui discurs sau luare de cuvant formula generala: "Majestatea Voastra, Altetele Voastre Regale ".
Nu este indicat sa se stea pe scaun atunci cand vreunul din membrii Familiei Regale sta in picioare. Totodata, la intrarea in incapere a unuia dintre membrii Familiei Regale, invitatii sunt rugati sa se ridice. Regula se aplica si membrilor Familiei Regale. Ei se ridica in picioare atunci cand intra in incapere un alt membru al Familiei, intr-o pozitie superioara in titlu sau varsta.
In cazul unui dineu, toti cei prezenti asteapta ca Majestatea Sa Margareta sa se aseze prima, iar la plecare toata lumea se va ridica atunci cand Custodele Coroanei s-a ridicat. Nu este indicat ca invitatii sa se ridice in timpul mesei. in prezenta Custodelui Coroanei la masa, nimeni (nici membrii Familiei Regale) nu poate incepe un nou fel de mancare inaintea Majestatii Sae. In lipsa Custodelui Coroanei regulile de mai sus se aplica urmatorului in ordinea membrilor Familiei Regale .