Istorie, întrebare adresată de lovetiktok, 8 ani în urmă

De ce a decazut Imperiul Mongol va rog dau MULTE PUNCRE SI COROANA VA ROG DIN SUFLET​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nectariebucuresti
1

Răspuns:

Genghis Han, liderul mongol care a creat un imperiu imens, care se întindea de la coasta estică a Chinei până la cea vestică a Mării Aral, ar fi murit la 18 august 1227 pe un câmp de luptă în timpul unei campanii împotriva regatului chinez al lui Xi Xia.

Marele Han, care avea peste 60 de ani și a cărui stare a sănătății nu era prea bună, ar fi murit ca urmare a unor răni căpătate cu un an înainte, când ar fi căzut de pe un cal.

Alte surse pretind că s-ar fi îmbolnăvit de malarie sau ar fi fost rănit la genunchi, rană care ulterior s-ar fi cangrenat, notează, într-un alt material, History.

Totodată, este foarte posibil să fi fost ucis, pentru că mongolii aveau cultul morților, și, în caz contrar, ar fi dăinuit măcar mormântul, dacă nu măcar amintirea lui în tradiție.

La moartea lui Genghis Han armata mongolă era alcătuită din 129.000 de soldați.

În șase decenii de războaie, Genghis Han nu a fost trădat de niciunul dintre generalii săi, ceea ce s-ar putea să fie un adevărat record al istoriei umanității, scrie Stokes-Brown Cynthia în ”Istoria lumii de la Big Bang până în prezent”.

După moartea lui, puterea mongolă a decăzut brusc, iar cercetătorii pun această situație pe seama neînțelegerii cu privire la moștenire între nenumărații descendenți legitimi sau nelegitimi.


lovetiktok: iti multumesc din suflet dar cum sa iti pun coroana
Alte întrebări interesante