Biologie, întrebare adresată de Anucuta43, 9 ani în urmă

De ce aerul din zonele nepădurite este mai sărac de oxigen decât în păduri?
Ce sar întâmpla dacă nu ar exista planetele verzi?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DAMNEDHERO
0
Daca nu ar exista plante verzi, cum ar fi coacul, nu ar mai avea cine sa produca aer si noi, cu toate plantele si animalele am muri.

Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de Delphi333
0
Aerul din zonele neimpadurite este mai sarac in oxigen decat cel din padure, deoarece prin fotosinteza plantele (copacii) elimina oxigen, iar cum in padure exista multe plante, este normal ca acolo aerul sa fie mai bogat in oxigen decat in zonele neimpadurite, unde sunt putine plante, deci se gaseste mai putin oxigen in aer.

Daca nu ar exista plante verzi, inseamna ca nu ar exista clorofila (pt. ca clorocila da culoarea verde plantei), iar frunza nu ar mai produce hrana prin fotosinteza (pt. ca fotosinteza are loc in prezenta soarelui SI A CLOROFILEI), deci plantele nu ar mai elimina oxigen (pt. ca oxigenul se elimina prin fotosinteza,dar daca nu exista fotosinteza nu exista nici oxigen) , iar daca nu ar exista oxigen, ne-am asfixia ( adica nu am mai putea respira si am muri).
Deci daca nu exista clorofila nu exita fotosinteza, iar daca nu exista fotosinteza nu exista oxigen, iar daca nu exista oxigen murim, deci n-ar mai exista nici oamenii.
Sper ca te-am ajutat!
Daca ai intrebari, lasa-mi un comentariu!

Anucuta43: Mă poți ajuta la mate?
Anucuta43: Clasa 5
Delphi333: Sigur !
Anucuta43: Media aritmetica la 5la puterea17 si 5 la puterea 19
Anucuta43: Nu știu că îți dă timp să calculezi 5.5.5.5 etc
Delphi333: Pai vine: 5 la 17 + 5 la 19 totul supra 2 ( daca nu stii pe fractie poti pune : ). Dam factor comun pe 5 la 17 si vine: 5 la 17×( 1+5 la 2) totul supra 2. Calculam paranteza: 5 la 17× (1+25) totul supra 2= 5 la 17× 26 totul supra2. simplificam fractia prin 2 si vine( adica impartim si numaratarul si numitorul la 2 pt. ca amandoua sunt dizvizibile cu 2) : 5 la 17 ×13 . Cam asta e tot... Daca nu intelegi ceva spune-mi!
Anucuta43: Înțeleg
Anucuta43: Ms
Alte întrebări interesante