Limba română, întrebare adresată de alex1564, 9 ani în urmă

De ce ar trebui să ne fie dragă cartea?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maryh24052004
2
Cartea.
Cartea si cartile in general sunt niste subiecte delicate in zilele de azi. Generatia prezenta prefera sa se joaca jocuri pe telefoane si tablete si sa se uita la televizor cu orele decat sa citeasca o carte.
Mai intai: De ce este un subiect delicat si multi dintre copiii de azi sunt mirati cand vad ca cineva citeste sau dezgustati atunci cand profesorii le cer sa citeasca?
In primul rand, parintii obliga copiii sa devina adevarati intelectuali si sa manance cartile ca pe paine.
In al doilea rand, sunt descurajati si aud ca majoritatea cartilor din programa scolara sunt "oribile" de la unii elevi.
De ce ar trebui sa ne fie draga cartea?
In primul rand, daca nu iti place sa citesti, inseamna ca nu ai gasit inca genul tau preferat si cartea care sa te introduca in lumea cititului, asa cum zice J.K Rowling, o autoare ce a scris faimoasa serie de carti "Harry Potter"
In al doilea rand, si poate cel mai important, cartile sunt un univers extraordinar in care te poti lasa dus de val si faci cunostinta cu niste personaje minunate, intri in viata altor oameni si traiesti din mai multe perspective, doar prin intermediul unei carti. Nu mai auzi nimic din zgomotele de pe fundal si daca te prinde cartea, poti fi absorbit aproape de tot :))
In al treilea rand, cartile ne ajuta la exprimare, atat orala, cat si scrisa. Ne fac mai inteligenti si ne largeste orizontul si ne deschide mintea, umpland-o cu mai multe variante din care poti alege si inspiratie.
Sunt o cititoare inraita, ador cartile si am vreo doua biblioteci si sincer nu credeam ca as fi putut intr-o zi sa devin asa ceva, dar chiar sunt mandra ca am descoperit aceasta oportunitate de a te transporta in alte lumi.
Cartile sunt magice, crede-ma.
Alte întrebări interesante