Limba română, întrebare adresată de Hellooooo, 9 ani în urmă

De ce avem nevoie de frumos ? - ESEU LIBER 40 P

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catrix
4
A fi frumos nu inseamna a arata bine. A fi frumos inseamna sa ai un suflet mare, sa  fi milos, sa te induioseze cand altii au probleme si sa acorzi ajutor de fiecare data cand ai ocazia. A fi frumos inseamna a fi solidar si a iti iubi aproapele. 
Avem nevoie de frumos pentru ca fara el nu am fi un popor, fara el nu am fi civilizati si fiecare ar face ce doreste fara sa se gandeasca la repercusiuni. 
Avem nevoie de frumos pentru noi, pentru genereatiile ce vor urma, pentru ca fara frumos nu putem avansa, nu  putem creste si nu ne putem dezvolta armonios. 
Frumosul il intalnim pe strada zilnic, fie ca este persoana din fata noastra care se apleaca sa ofere niste banuti pentru un cersetor, fie ca este baiatul care ii deschide usa fetei sau mama care ne asteapta cu masa pusa cand ajungem acasa. 
Ce am fi fara frumos? Am fi urati. Am fi meschini, cu gandul doar la noi si la sufletul nostru. Dar noi nu am fost creati sa uram si sa vrem raul, noi am fost creati sa infrumusetam, sa cream, sa realizam tot ce e mai frumos. Am fost creati sa oferim, sa ajutam si sa fim frumosi. 


Hellooooo: Mulțumesc mult, chiar nu aveam imaginație .
catrix: nu ai pentru ce :)
Alte întrebări interesante