Chimie, întrebare adresată de drgncostantin, 8 ani în urmă

De ce credeti ca esti important studiul chimiei,doar 10 idei,multumesc mult!!dau puncte multe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roberteladrianpb6zy7
2

Prin ceea ce iti voi scrie mai jos iti vei raspunde singur la intrebare.....

Inca de mic ca si noi ceilalti ai luat contact cu corpuri, substante care ne-au ajutat intr-o masura sau alta in dezvoltarea noastra fizica (crestere) cat si deprinderi in utilizarea  corpurilor, substantelor in viata de zi cu zi....

Nu stiu daca pana sa intalnesti la scoala disciplina chimie ti-ai pus intrebarea <<ce este asta....?>> intrebarea asta poate ai aplicat-o dar si <<din ce este asta...??>> cred ca mai rar sau deloc.... :)

Iata ca exista o materie (disciplina) care vine sa raspunda la niste intrebari care poate nu ni le-am pus pana in prezent despre un lucru,...... un fenomen ......sau o substanta .......

Exemple de intrebari...este bine sa bem lapte.. !! de ce...??... ; nu aprindechibritul sau bricheta intr-o benzinarie...!! de ce?....; nu lasa sticla cu lapte la cald..!! de ce...? ..... si lista poate continua pe inca 14 pagini... :)

Eee iata ca la aceste intrebari ti s-a raspuns intr-o forma mai mult sau mai putin logica.... insa prin studiul chimiei vei dobandii abilitati sa iti raspunzi la astfel de intrebari .... insa doar daca vei fi curios si in acelasi timp dornic sa memorezi informatiile dupa care sa poti face conexiuni ica la final sa iti formezi singur raspunsuri la astfel deintrebari.

10 idei:

- cunoasterea structurii substantelor,

- cum se produc diverse fenomene din natura (ploaia acid.., ruginirea fierului),

- obtinerea unor materiale (cumar fi anvelopele de la rotile masinilor)

- obtinerea sticlei si a maselor plastice,

- ce se intampla in timpul spalarii rufelor murdare, patate,

- cum se obtine margarina,

- care sunt substantele de baza din industria parfumurilor,

- obtinerea solutiilor medicamentoase

- compozitia adezivilor (solizi sau lichizi) gen PICATURA,

- obtinerea celulozei si a tesaturilor artificiale....... etc intrebarile pot continua....

sper ca in aceste cateva randuri ti-am sporit curiozitatea despre aceasta disciplin si nu te vei axa daar la rezolvarea acestei eme si vei continua in a o intelege..... bafta.!

Alte întrebări interesante